Connect with us

technokrata

Jövedelmez a Magyar Telekom nemzetközi vezetékes szolgáltatása

Dotkom

Jövedelmez a Magyar Telekom nemzetközi vezetékes szolgáltatása

A MakTelnél tapasztalható bevételcsökkenés ellenére maradt a nyereségesség, a Telekom Montenegro konszolidálása folytatódik.

A Magyar Telekom nemzetközi vezetékes szolgáltatásaiból – a szegmensek közötti kiszűrések előtt – származó bevételek 19,2%-kal 40,8 milliárd forintra nőttek 2005 első kilenc hónapjában, az EBITDA 15,5 milliárd forintra nőtt, az EBITDA-ráta 37,9% volt. (A szegmensek közötti kiszűrések előtti bevételekben benne vannak a külső ügyfelektől és a Magyar Telekom Csoport nem az adott szegmenshez tartozó tagjaitól származó bevételek is.)

A MakTel vezetékes szolgáltatásainak bevételei csökkentek, mivel a mobil helyettesítés következtében a bevételt hozó ügyfélbázis szűkült. Az eredményekre negatív hatással volt az alacsonyabb forgalom és a kedvezőtlen árfolyamváltozás.

A szigorú költségcsökkentési erőfeszítéseknek köszönhetően azonban minden költségsoron javulás mutatkozott, így a MakTel vezetékes szolgáltatásainak EBITDA-rátája magas, 46,1% volt. A Telekom Montenegro vezetékes szolgáltatásai 9,4 milliárd forint bevételt generáltak a konszolidálás kezdete óta, az EBITDA 1,5 milliárd forint volt, ami tartalmazza a létszámleépítések 1,2 milliárd forintos költségét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp