Connect with us

Hamarosan vége a Windows Antispyware-nek

Dotkom

Hamarosan vége a Windows Antispyware-nek

A Microsoft megszünteti a Windows Antispyware-t…

…mint nevet, ugyanis már péntek óta ( a vállalati blogban olvasott információk szerint) Windows Defenderként hívják a redmondi szoftveróriás kémprogramellenes szoftverét. Ez a változás több egyéb átalakulással is jár: a szoftver egyrészt új külsőt kap, másrészt immár a rootkitek jelentette fenyegetéssel szemben is hatékony fegyver lehet (új, ezt a fajta malware-t is észlelni képes képességgel bővült).

Kiderült az is, hogy a felfrissített alkalmazás már a Windows Vista része lesz – a következő generációs operációs rendszer várhatóan a következő év végén debütál majd. Nem hagyják ki a Windows XP felhasználókat sem a megújulásból: a Microsoft jelenleg legnépszerűbb OS-ét használók a Windows Antispyware mostani kiadásának frissítéseként szerezhetik majd be a Defendert, azaz a megújult külső és belső tartalmat. A Windows Antispyware egyébként január óta elérhető az érdeklődők számára, egyelőre béta kiadásban.

A változás egy ideje a levegőben lógott. Egy hónapja, októberben a Microsoft már bejelentette, hogy a szoftver komolyabb változáson fog átesni a Vista megjelenése előtt. A funkcionalitásbeli bővülések is benne voltak a pakliban, hiszen a rootkit fenyegetés egyre nagyobb veszélyt jelent (gondoljunk csak a nemrég kipattant, Sony CD-féle botrányra). Mindezzel együtt megváltozott az alkalmazás frissítési módja is: immár a spyware-ellenes eszköz is a Windows Update-en keresztül látja el magát újabb szignatúra állományokkal.

Először a Vista tesztelők láthatják majd az új köntöst: a Microsoft közlése szerint a Defender a következő Windows Vista Community Technology Preview kiadásánál tűnik majd fel. Ez az év vége felé várható, közölte a vállalat szóvivője. Az XP tulajok egyelőre nem tisztázott időpontban férhetnek hozzá: eredetileg Redmond egy második bétaváltozatot ígért az év végére – minden valószínűség szerint ez már a Defender lesz. A dátum azonban még változhat, közölte a szóvivő, aki elmondta, hogy ugyan december 31-ét jelölték meg belső célként, de ezt a határidőt rugalmasan kezelik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom