Connect with us

technokrata

Felgyorsult a vonalszám csökkenése – az ADSL-előfizetők száma nő

Dotkom

Felgyorsult a vonalszám csökkenése – az ADSL-előfizetők száma nő

ADSL-program és a létszámhatékonyság növelés.

A Magyar Telekom hazai vezetékes szolgáltatásaiból – a szegmensek közötti kiszűrések előtt – származó bevételek 6,5%-kal 213,4 milliárd forintra mérséklődtek, az EBITDA ráta 36,6% volt 2005 első kilenc hónapjában. (A szegmensek közötti kiszűrések előtti bevételekben benne vannak a külső ügyfelektől és a Magyar Telekom Csoport nem az adott szegmenshez tartozó tagjaitól származó bevételek is.)

A belföldi és nemzetközi forgalmi bevételek együttesen 24,9%-kal csökkentek, elsősorban a vezetékes vonali versenytársak és a mobil helyettesítés miatti forgalomcsökkenés következtében. Az alacsonyabb mobil végződtetési díjak és a kedvezményes tarifacsomagok is hozzájárultak a bevétel csökkenéséhez. Az ADSL-előfizetői szám növekedésének köszönhetően ugyanakkor a bérelt vonali és adatátviteli szolgáltatások bevételei 21%-kal tovább nőttek. Az erősödő mobil helyettesítés és a számhordozhatóság hatására az üzleti és lakossági szegmensben egyaránt felgyorsult a vonalszám csökkenése (szeptember végére 3,8%-kal csökkent 2004 azonos időszakához képest). A hatékonyságnövelés érdekében tett erőfeszítéseknek köszönhetően az egy alkalmazottra jutó vonalszám anyavállalati szinten 461-re nőtt. Az összes vonal 64%-a tartozott valamelyik kedvezményes díjcsomagba, ami 2005. III. negyedév végén több mint 1,7 millió előfizetőt jelentett.

A T-Online Magyarország, a Magyar Telekom internetes leányvállalata 19,6 milliárd forint bevételt ért el 2005 első három negyedévében a 2004 azonos időszakában elért 14,1 milliárd forinttal szemben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák