Connect with us

SAS: innováció a vállalati grid-technológiában

Dotkom

SAS: innováció a vállalati grid-technológiában

A SAS9 a világ első olyan megoldása, amely automatikus számítóhálózati felhasználással rendelkezik, vagyis egyetlen platformon több alkalmazást is képes grid-technológiával támogatni.

A SAS bejelentette, hogy grid-használati képességekkel bővítette SAS9 üzleti intelligencia szoftverét. A nagy számítókapacitást igénylő feladatokat minden eddiginél gyorsabban és költséghatékonyabban végrehajtó technológia tehát már nemcsak a kutatóközpontok, hanem a vállalatok számára is rendelkezésre áll. A SAS vezető technológiájú vállalatokkal – az IBM-mel és a Platform Computing céggel – együttműködve dolgozik azon, hogy ügyfelei könnyebben és hatékonyabban futtathassák a SAS alkalmazásait grid-hálózataikon.

Mi a grid?
Az utóbbi évtizedekben elsősorban tudományos kutatások és elemzések során merült fel a kérdés, hogy hogyan lehet a nagykapacitású adattárolás, illetve a gyors adatfeldolgozás infrastrukturális határait kiterjeszteni költséges szuperszámítógépekbe történő befektetés nélkül. Megszületett a grid alapelve, amely nem más, mint az adatok különböző helyeken történő tárolására és elemzésére alkalmas hálózat. A grid több (akár egyszerű asztali) számítógép szabad kapacitását fordítja olyan feladatok megoldására, amelyek futási ideje egyetlen gépen túlságosan hosszú lenne. Ha tehát adott egy komplex, globális probléma, a vállalat minimális befektetéssel saját számítógépeit összefogva gridet hozhat létre.

A SAS együttműködése az IBM-mel és a Platform Computinggel
A grid válasz az adatbányászattal és az adatintegrálással szemben támasztott növekvő követelményekre, használatával a vezetői döntéshozatal gyorsabbá és hatékonyabbá válik. A SAS ezért tovább bővítve partnerkapcsolatát a Platform Computing céggel, az elosztott hálózatok és grid alkalmazások legnagyobb szoftvergyártójával, és grid funkciókat épített be adatintegrálási és adatbányászati termékeibe, hogy jobb ütemezést és hatékonyabb munkafolyamatot biztosítson az időigényes, összetett projektek számára.

A SAS a jelentősebb megoldásszállítók közül elsőként csatlakozott az IBM Grid and Grow programhoz, így grid-képességei optimalizáltan futtathatók az IBM piacvezető eServer BladeCenter-én is. „A SAS új számítóhálózat-felügyeleti képességeit, a Platform Computing ütemező szoftverét és az IBM vezető egykártyás kiszolgáló-platformját ötvözve rendkívül vonzó megoldást, valamint versenyelőnyt kínálunk számítóhálózati megoldásokat telepítő közös ügyfeleink számára” – jelentette ki Ken King, az IBM Rendszerek és Technológia üzletág Grid Computing szakterületének elnökhelyettese.

Songnian Zhou, a Platform Computing elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy „Ezzel a bejelentéssel a SAS új szintre emeli a számítóhálózatos technológiát: a számítási feladatokat tetszés szerinti számú kiszolgálón – fürtökön vagy számítóhálózatokon – képes futtatni, amellyel a vállalatok teljes mértékben kihasználhatják az igény szerinti kapacitású számítási környezetek összes lehetőségét.”

Grid az adatfeldolgozásban és adatintegrálásban
A SAS számítóhálózati környezete nélkülözhetetlen az adatfeldolgozásban, ha például egy bank a hitelek azonnali jóváhagyása érdekében gyorsítani kívánja bővülő ügyfélkörének hitel-besorolási folyamatát, vagy egy gyógyszergyártó cég további statisztikai elemzési eljárásokkal akarja pontosítani piacelemzését. A számítóhálózatok alkalmazásával felgyorsítható az adatintegrálás is, így a döntéshozók sokkal gyorsabban kaphatják meg elemzésre az ügyfelekkel, a készletezéssel vagy a beszállítókkal kapcsolatos adatokat, amelyek növekvő mennyisége alaposabb elemzéseket és pontosabb előrejelzéseket tesz lehetővé.

Az első Grid-felhasználók
Ma már pénzügyi intézmények, biotechnikai, gyógyszertani és orvostechnikai cégek, gyártóvállalatok, valamint állami intézmények használják világszerte a Grid-technológiát. Magyarország még csak most kezdett el ismerkedni a fogalommal, de folyamatosan bővül a Grid-ellátottság. A grid technológia hazai úttörői a PRC (Puclic Resource Computing, közösségi erőforrás alapú) technológiájú, nyitott kutatási projektek, amelyek lehetővé teszik nagyszámú személyi számítógép bekapcsolódását az elosztott rendszerekbe. A Desktop Gridek létrehozására tett törekvések azt jelzik, hogy a grid-megoldások hazánkban is egyre terjednek. Nem meglepő tehát, hogy a SAS további, grid-hálózatokra felkészített alkalmazások kifejlesztését tervezi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom