Connect with us

Hirdetés

technokrata

16 százalékos növekedés az American Power Conversionnél

Dotkom

16 százalékos növekedés az American Power Conversionnél

2005 harmadik negyedévében az APC 16 százalékos árbevétel-növekedést ért el.

Az American Power Conversion (APC) közzétette 2005. harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az APC árbevétele július, augusztus és szeptember hónapokban elérte a 512,3 millió dollárt, amely 16 százalékos növekedést jelent 2004 hasonló időszakához képest.

„A legfontosabb termékek értékesítésében megmaradt az APC lendülete a harmadik negyedévben is. Minden üzletágban és minden földrajzi területen kétszámjegyű növekedést értünk el. Elégedettek vagyunk az üzleti tevékenységünk növekedése során elért eredményekkel, különösen a hálózat-kritikus fizikai infrastruktúra (Network-Critical Physical Infrastructure – NCPI) terén” – mondta el Rodger B. Dowdell Jr., az APC elnöke és vezérigazgatója. „Azonban az elért üzleti haszon tekintetében nem vagyunk elégedettek. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva az árazás, a termékkínálat és a logisztikai területek magasabb működési költségei miatt csökkent az árrésünk, amin a jövőben mindenképpen változtatnunk kell” – tette hozzá Rodger B. Dowdell Jr.

2005 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest a nem GAAP (Generally Accepted Accounting Principles – általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerint számított nettó eredmény az előző év azonos időszakához képest 11 százalékkal maradt el. A 2004 harmadik negyedévére vonatkozó nettó eredmény viszont tartalmazott egy megközelítőleg 20,8 millió dolláros nettó adójóváírást, amely a nyereségadó visszaigényléshez kapcsolódott.

A Large Systems és a Small Systems üzletágak árbevétele
A 2005. év harmadik negyedévében az APC minden üzletágában árbevétel-növekedés volt tapasztalható.

Az elsősorban háromfázisú szünetmentes tápegységeket (UPS-eket), APC Global Services szolgáltatáscsomagokat, precíziós hűtőeszközöket, valamint adatközpontok, létesítmények és egyéb kommunikációs alkalmazások számára forgalmazott kiegészítő termékeket tartalmazó Large Systems üzletág árbevétele 2005 harmadik negyedévében elérte a 100,4 millió dollárt. Ez az összeg az előző év azonos időszakához képest 28 százalékos növekedést, az előző negyedévhez képest pedig 4 százalékos csökkenést jelent. A Large Systems üzletág a társaság harmadik negyedéves árbevételének 20 százalékát tette ki. Az InfraStruXure volt a Large Systems üzletág növekedésének motorja: az ebből a megoldásból származó bevétel 2004 azonos időszakához képest több mint 60 százalékkal növekedett.

A Small Systems üzletág szünetmentes tápegységeket, áramellátási és vezérlő termékeket kínál a személyi számítógépek, szerverek és hálózatok piacára. Az üzletág harmadik negyedéves árbevétele 390,3 millió dollár volt. Ez az összeg az előző év azonos időszakához képest 14 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 10 százalékkal volt magasabb. A harmadik negyedévben az APC termékbevételeinek 76 százalékát a Small Systems üzletág tette ki.

Ebben az üzletágban az APC asztali és hálózati szünetmentes tápegységei (UPS), különösen a magasabb kVA paraméterű és az online Smart-UPS(R) egységek, valamint az InfraStruXure megoldással kapcsolatos termékek biztosították a folyamatos növekedést.

Földrajzi elhelyezkedés szerinti áttekintés
Földrajzi szempontból az APC minden fő régióban árbevétel-növekedést ért el. Az amerikai régió (Észak- és Dél-Amerika) tette ki a harmadik negyedév árbevételének 52 százalékát, amely az előző év azonos időszakához képest 19 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 4 százalékos növekedést mutat.

Az európai, közel-keleti és afrikai régió (EMEA) harmadik negyedéves árbevétele az APC teljes negyedévi árbevételének 29 százalékát képviseli. Az EMEA régió az előző év azonos időszakához képest 8 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 6 százalékos növekedést mutat.

Ázsia harmadik negyedéves árbevétele a vállalat teljes negyedévi árbevételének 19 százalékát tette ki; az előző év azonos időszakához képest pedig 22 százalékkal növekedett.

Üzleti kilátások
„Bár a negyedév okozott némi csalódást, összességében elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel és eredményeinkkel. Mivel látjuk befektetéseink hasznát, a későbbiekben is folytatni kívánjuk beruházásainkat, de emellett olyan módszereket is kidolgozunk, amelyekkel költséghatékonyabban és eredményesebben működhetünk” – foglalta össze az APC üzleti terveit Roger B. Dowell. „A vállalat fejlesztése érdekében tett stratégiai befektetéseink részeként a NetBotz, Inc. megvásárlásával nemrégiben kibővítettük NCPI kínálatunkat. Ez a lépés is azt szolgálta, hogy ügyfeleinknek az iparág legátfogóbb és leginnovatívabb termékkínálatát biztosítsuk” – tette hozzá Rodger B. Dowdell Jr.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés