Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szolgáltatásként kínált vállalati IT-biztonság az F-Secure-tól

Dotkom

Szolgáltatásként kínált vállalati IT-biztonság az F-Secure-tól

Az F-Secure Service Platform for Enterprises minden olyan biztonsági megoldást tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy cégek az IT-biztonságot szolgáltatásként kínálják más vállalatoknak.

Az F-Secure Corporation bemutatta az F-Secure Service Platform for Enterprises megoldást, amely a szolgáltatók számára egy nagyvállalatoknak is értékesíthető IT-biztonsági szolgáltatási platformot és üzleti modellt kínál. Az F-Secure Service Platform for Enterprises átfogó megoldás olyan szolgáltatók számára, melyek biztonsági, hosting, alkalmazás karbantartási, adattárolási szolgáltatásokat nyújtnak ügyfeleiknek.

„Ma valóban a vállalati biztonsági szolgáltatások forradalma zajlik. A vállalatoknak szolgáltatásként kínált biztonságról már régóta beszélnek, de egészen mostanáig soha senki nem valósította meg. Az F-Secure Service Platform for Enterprises megoldással kiteljesedett a kiszervezhető IT-szolgáltatások köre” – mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure vezérigazgatója. „Az F-Secure éveken keresztül dolgozott partnereivel a technológián és az üzleti modellen. Mostanra teljesen megbizonyosodtunk róla, hogy az F-Secure Service Platform for Enterprises nagyon is valós igényt elégít ki: a szolgáltató vállalatok ezentúl akár különálló szolgáltatásként, akár egy nagyobb szolgáltatási csomag részeként képesek biztonsági szolgáltatásokat nyújtani” – tette hozzá Risto Siilasmaa.

Az F-Secure Service Platform for Enterprises az F-Secure díjnyertes technológiáit előfizetés-alapú árazással kínálja, valamint rugalmas licenckezelést és további értéknövelt Service Partner szolgáltatásokat nyújt. A szolgáltatások magukban foglalják a termékfejlesztési ütemtervekhez való hozzáférést, a szolgáltatópartneri támogatást, értékesítési, marketing és támogatási eszközöket, melyek lehetővé teszik a szolgáltatóknak, hogy a biztonságot szolgáltatásként kínálják a végfelhasználó vállalatoknak.

Az F-Secure skálázható, felhasználóbarát megoldása a legújabb fenyegetések ellen is védelmet jelent. Az iparág leggyorsabban frissített vírusadatbázisa nyújtotta biztonságon túl az F-Secure megoldását választó szolgáltatók a hét minden napján, 24 órában vehetik igénybe az F-Secure technikai támogatását. Az F-Secure Service Platform for Enterprises megoldással a vállalatok testre szabható szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek, a tartalomvizsgálat, a kémprogramok, illetve a spam elleni védelem, a személyi tűzfal és a behatolás-védelem területén. Mindezek a szolgáltatások egy központosított felügyeleti rendszeren keresztül költséghatékonyan elvégezhetők, irányíthatók és karbantarthatók a szolgáltató műveleti központjából.

Az F-Secure Szolgáltató Partnerek saját, értéknövelő szolgáltatásokat is kifejleszthetnek az F-Secure Service Platform segítségével. Ezek a szolgáltatások lehetnek többek között felügyeleti és biztonság-kezelési szolgáltatások, vírusok és kémprogramok hálózaton keresztüli keresése és biztonsági események felügyelete.

„A kis és a nagy cégek egyaránt elképesztően nagy nyomás alatt állnak, mivel egyre csökkenő költségvetésből kell ellenállniuk az egyre növekvő számú fenyegetésnek. A vállalatok ma már egyre gyakrabban bízzák a biztonsági feladatok ellátását professzionális szolgáltatókra. A szolgáltatóknak képeseknek kell lenniük arra, hogy többféle szolgáltatást nyújtsanak a végfelhasználó szervezeteknek, amely szervezetek viszont minden esetben szakértelmet és vállalati szintű biztonsági megoldásokat várnak el tőlük. Úgy látjuk, hogy világszerte nagy megkönnyebbülést jelentett a partnereknek és a szolgáltatóknak már az a puszta tény is, hogy a szolgáltatások területén egy olyan megbízható biztonsági szakértő vállalat a beszállítójuk és partnerük, mint az F-Secure” – nyilatkozta Jimmy Ruokolainen, az F-Secure Corporation üzletfejlesztési menedzsere.

Esettanulmány
F-Secure technológiára épülő biztonsági szolgáltatások a Fujitsu Services Oynál

A két modell
Finnországban a Fujitsu két outsourcing modellt kínál, a Patja és a Sohva modelleket. Ezeken keresztül a Fujitsu vállalja a felelősséget ügyfelei informatikai infrastruktúrájáért és üzleti alkalmazásaiért, lehetővé téve ezzel, hogy ügyfelei a fő tevékenységükkel kapcsolatos folyamatokra koncentráljanak.

A Patja egy informatikai infrastruktúra outsourcing modell, melynek keretében a Fujitsu teljes felelősséget vállal az ügyfelek ICT (Information and Communication Technology – információs és kommunikációs technológiai) infrastruktúra folyamataiért, beleértve a tanácsadási szolgáltatásokat, az informatikai biztonsági házirendek kidolgozását, a végfelhasználói támogatást, a képzést, a rendszerfelügyeletet, a váratlan eseményekre való reagálást, a karbantartást és a fejlesztést.

A Patja modell az ICT infrastruktúra outsourcing előfutára, és egyelőre elsősorban Finnországban érhető el. A munkaállomások és laptopok biztonsági szolgáltatásának környezete elektronikus levelezőrendszert, vírusvédelmet, spamszűrést, valamint adatforgalomszűrést tartalmaz. A Patja koncepció kiterjeszthető az intelligens telefonokkal rendelkező mobilfelhasználókra is: náluk a fő hangsúlyt a vírusvédelemre és az adatbiztonságra helyezik.

A Sohva alkalmazásfejlesztési modell esetében első biztonsági lépésként megtervezik az ügyfél általános adatbiztonságát, majd bemutatják az architektúra modellt és annak technikai megvalósítását. Ezután bevezetik a műszaki architektúrát, majd áthelyezik a Fujitsu központba, amely hatékonyan kezel mindent, a telepítéstől a telefonos műszaki támogatásig. Az F-Secure szerepe, hogy adatbiztonsági szakértelmével teljes hátteret biztosítson a biztonsági platform szolgáltatások terén.

A két partner
Az F-Secure és a Fujitsu közötti együttműködés egyik alappillére, hogy az új technológiák és koncepciók a lehető legkorábban elérhetők a közös szolgáltatásfejlesztési platformon. A másik fontos tényező az volt, hogy az F-Secure kínált elsőként előfizetésen alapuló (ASP; Application Service Provider – alkalmazásszolgáltatói) árképzési modellt kínált a Fujitsunak.

„E partnerkapcsolat egyik nagy erőssége, hogy az új technológiák és elgondolások már a termékfejlesztés korai szakaszában szerepet kapnak. Sőt, az F-Secure termékei és a Service Platform megoldások a különböző szervezetek igényeinek megfelelően alakíthatók, hatékonyan továbbíthatók szolgáltatásként, valamint tökéletesen beágyazhatók a különböző üzleti modellekbe” – mondta el Mika Hyppönen, a Fujitsu üzletfejlesztési igazgatója.

Az F-Secure és a Fujitsu közösen olyan biztonsági szolgáltatást nyújt, amelynek segítségével az ügyfeleknek nem kell többé komoly erőforrásokat fordítaniuk a biztonsági megoldások tervezésére, kivitelezésére és fenntartására. Mind az F-Secure, mind a Fujitsu a hangsúlyt a hosszú távú együttműködésen alapuló folyamatos szolgáltatásra és nem a rövid távú megoldásokra helyezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés