Connect with us

technokrata

Optikai gerinchálózat Mombasától Ugandáig

Dotkom

Optikai gerinchálózat Mombasától Ugandáig

A Siemens optikai gerinchálózatot épít Kenyában.

A Kenya Data Networks Ltd. (KDN) kenyai hálózati infrastruktúra-szolgáltató optikai átviteltechnikát rendelt a Siemens COM ágazatától egy 1.140 kilométer hosszú gerinchálózathoz. Ezzel a KDN szélessávú szolgáltatásokat (például gyors Internet-elérést) tud majd nyújtani az országban ügyfeleinek, továbbá – a szolgáltatók szolgáltatójaként – a létrejövő nagy transzport-kapacitást más hazai és nemzetközi szolgáltatóknak is rendelkezésre bocsátja.

A Siemens az optikai hálózatot Multi-Service-Provisioning-Platformja, a Surpass hiT bázisán szándékozik 2006 végére megvalósítani. A gerinchálózat Mombasa kikötővárostól az ország nyugati szomszédjáig, Ugandáig terjed majd és később ezt az országot, valamint Ruandát és Burundit (egyiküknek sincs kijárata a tengerhez) is összeköti majd a tervezés alatt lévő kelet-afrikai tengeralatti kábellel.

A Siemens szolgáltatása az átviteltechnika szállítása és a kábelfektetés mellett az installációt és az üzembe helyezést is magában foglalja. A hálózattervezést a KDN-nel közösen végzik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin