Connect with us

technokrata

Az ÁFSz a Sybase adatbázisára épít

Dotkom

Az ÁFSz a Sybase adatbázisára épít

A nagy érdeklődés övezte projektről a szakmai közönség a szeptember 27-én az IDC által rendezett IT Innovation and Business Transformation című BI fórumon tájékoztatást kapott.

A tavaly októberben megújult magyarországi Sybase termékképviselet, a Sybase Products Hungary, tovább erősíti pozícióit az adatbáziskezelők szegmensében. Augusztusban az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSz) a Sybase IQ termékét választotta épülő adattárház motorjaként. A méltán jó hírnevet szerzett adatbázis kiszolgáló páratlan teljesítményével, más gyártók termékeihez képest meghökkentően alacsony diszkkapacitás igényével, alacsony fenntartási költségeivel a kormányzati informatika ideális eszközének tekinthető. Ezt ismerte fel az Állami Foglalkoztatási Szolgálat, amikor a versenytársak termékeivel szemben objektív kiválasztási folyamat eredményeként a Sybase IQ adatbázisát választotta. Figyelembe vették azt is, hogy az adattárban tárolt adatok tömege évről-évre jelentősen bővül, az egyidejű hozzáférések, lekérdezések száma nő, és ennek a változó igénynek a kiszolgálása csak jól méretezhető eszközzel lehetséges.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a foglalkoztatás bővítése, a munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében végzett tevékenységéhez felhasználja a hazai foglalkoztatás nyilvántartott adataiból előállított információt és különböző statisztikai kimutatásokat.

Ezen információkat mind a foglalkoztatáspolitikával foglalkozó szervezetek és intézmények, mind az érdeklődő nagyközönség számára elérhetővé teszi. Az adatok az egész országot lefedő kirendeltségi hálózatban keletkeznek. Az egyre bővülő és sokrétű információs igényeknek való megfelelés nagytömegű, változó tartalmú adatok gyors és naprakész elérését követeli meg. Az ÁFSz az országos adatok hatékony feldolgozása érdekében határozta el a Sybase IQ alapú korszerű adattárház technológia alkalmazását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák