Connect with us

technokrata

Housecall: továbbfejlesztett ingyenes online víruskeresés

Dotkom

Housecall: továbbfejlesztett ingyenes online víruskeresés

A HouseCall frissített verziója már kémprogram-felismerő és -eltávolító szolgáltatást is tartalmaz, valamint a webböngészők és operációs rendszerek szélesebb körét támogatja. A szolgáltatás bármikor, bárki által letölthető és eseti ellenőrzésre használható; képes az egész gépet átvizsgálni és a fertőzéseket eltávolítani.

Az 1997 májusában elindított Trend Micro HouseCall szolgáltatással a felhasználók egy webböngésző használatával könnyedén megvizsgálhatják számítógépüket, és eltávolíthatják róla a vírusokat, férgeket és egyéb rosszindulatú kódokat. Az InterMute Inc. vezető kémprogram-védelem fejlesztő vállalat idén májusban befejezett felvásárlásával a Trend Micro tovább erősítette kémprogramvédelmi technológiáját, így a HouseCall frissített változata már a kémprogramokat és reklámprogramokat is felismeri és eltávolítja.

A Trend Micro jelentősen bővítette a HouseCall által támogatott böngészők listáját: a Microsoft Internet Explorer mellett most már a Mozilla (Firefox), az Opera és a Netscape is használható. A Microsoft 98/NT4.0/W2K/W2K3/XP SP2 rendszerek támogatása mellett a HouseCall kompatibilis más, nem Windows operációs rendszerekkel is, például a MacOS X, Solaris és Linux platformokkal.

A Trend Micro és más iparági szervezetek szerint a folyamatosan jelentkező elterjedt biztonsági fenyegetés szükségessé teszi a több platformon, több böngészőt is támogató védelmet. 2004-ben a Computer Emergency Readiness Team (CERT) egy ajánlást adott ki a felhasználók részére, amelyben azt javasolta, hogy a biztonsági fenyegetések elkerülése érdekében az Internet Explorerről térjenek át más böngészőre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp