Connect with us

Technology Fast 50

Dotkom

Technology Fast 50

A Deloitte közzétette a leggyorsabban növekvő közép-európai technológiai vállalkozások listáját.

A Deloitte kihirdette éves Technology Fast 50 felmérésének eredményeit, amelynek célja, hogy elismerést és figyelmet kapjanak Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásai. Az első helyezett a lengyel Pro Futuro SA lett, egy lengyel alternatív telekommunikációs szolgáltató, amely az idén először vett részt a versenyben. A Pro Futuro árbevétele több mint 220-szorosára nőtt az elmúlt öt évben. A vezetés a cég üzleti tevékenységének időzítésében látja a siker titkát.

Az idei Technology Fast 50 első díját a lengyel független telekommunikációs szolgáltató, a Pro Futuro SA nyerte. 2000 óta a társaság árbevétele hihetetlen mértékben, 22.102%-kal nőtt. Ez az árbevétel növekedés hatszorosa a tavalyi győztes, a lengyel Merlin.com.pl. eredményének, amely az idén a tizenegyedik helyre futott be.

A második helyezést 2.933%-os árbevétel növekedéssel a Cleverlance érte el, amely az egyik legnagyobb technológiai megoldás-szállító a cseh piacon. A társaság missziója, hogy megkönnyítse a vállalatok és irodák életét az infrastrukturális fejlesztés és működtetés terén.

Az első öt helyezett között végzett még a HOGA.PL (Lengyelország), a Wind Telecom (Lengyelország) és a Logos (Csehország).

„Úgy tapasztaljuk, hogy egyre nő az érdeklődés a felmérés iránt. A Technology Fast 50 kezd nagy hagyományokkal bíró versennyé válni. Azáltal, hogy felhívjuk a figyelmet a leggyorsabban növekvő technológiai vállalatokra, lehetőséget adunk nekik, hogy felkeltsék a pénzügyi világ érdeklődését és így további fejlődést és terjeszkedést alapozzanak meg” – mondta Jiří Polák, a Technology Fast 50 díjak elnöke Közép-Európában. „Például a verseny egyik visszatérő résztvevője, és egyben 2003-as győztese az Aliatel, cseh telekommunikációs szolgáltató, az idén a jelentős telekommunikációs csoport, a GTS CE Holdings tagjává vált.”

„A közép-európai cégek több éve elsősorban a szoftver és Internet alkalmazásokat helyezik középpontba. Ezek a cégek nagyon fontosnak tartják, hogy lépést tartsanak a legújabb technológiai újításokkal, a piaci változásokkal, és hogy rugalmasan reagáljanak a gyorsan változó üzleti környezetre. Az idei év felméréséből kiderül, hogy egyértelműen szakemberekkel van dolgunk, akik elérik céljaikat” – tette hozzá Polák. „Az idei Technology Fast 50 versenyben résztvevő cégek elsősorban technológiafejlesztéssel és előállítással, a technológiai megoldások értékesítésével vagy biotechnológiával foglalkoznak. A felmérésben résztvevő cégek nagy részének tevékenysége az IT-re épül: a résztvevő cégeknek több mint felének (54%) a számítástechnikai szoftver áll tevékenysége központjában, míg további 28% közvetlenül Internet alapú alkalmazásokkal foglalkozik. A telekommunikációs és hálózati szektort a résztvevőknek csak 8%-a képviselte.”

A listán a leggyorsabban növekvő magyar technológiai cég a kirowski, a Fast 50 verseny visszatérő szereplője, aki idén a 12. helyet érte el. „Nagyon örülünk, hogy ezen a megmérettetésen a legjobb helyezést érhettük el a magyar vállalatok között” – mondta Kovács Zoltán a Kirowski vezérigazgatója. „Növekedésünk jól mutatja az internet megerősödését a kommunikáció területén, melynek köszönhetően cégünk a régió egyik meghatározó digitális marketing, média és technológia szolgáltatójává vált az elmúlt években.”

A Technology Fast 50 nevezési szempontjai nem változtak tavaly óta. A résztvevő cégeknek legalább öt éve jelen kell lenniük a piacon, és az első évben (2000) legalább 50.000 eurós árbevételt kellett, hogy realizáljanak. Csak a közép-európai piacon működő cégek vehetnek részt a versenyen.

„Minden évben van egy úgynevezett “Rising Star” kategória olyan cégek számára, amelyek kiemelkedő sikereket értek el, azonban túl rövid ideje vannak jelen a piacon ahhoz, hogy nevezhettek volna a Fast 50 vállalatok között. A “Rising Star” vállalatok 3 – 5 éve végzik tevékenységüket, és 2002-es árbevételük meghaladta a 30.000 eurót” – mondta Polák. „Ebben a kategóriában egy cég maximum két éven keresztül lehet Rising Star.”

Az idei Rising Star, amelynek árbevétel-növekedése 1.020%, ismét a tavalyi győztes lett, az Assocom magyar számítástechnikai cég. Őt követi a lengyel eCard és a magyar Dataplex. A lengyel Travelplanet, amely utakat értékesít telefonon és Interneten, és a szlovák Profesia, amely tartalom menedzsment szolgáltatásokat nyújt, idén már másodszor élvezik sikerüket Rising Star-ként.

„Örömünkre szolgál, hogy 2004. után az idei évben is sikerült meggyőző fölénnyel a Rising Star kategória élén végezni. Megtiszteltetés számunkra ez a kétszeres győzelem, ugyanakkor kihívás is: idén öt éves a cégünk, jövő évben a Fast50 kategóriában kell bizonyítanunk.” – mondta Baranyák Zoltán, az Assocom Kft. ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom