Connect with us

Hirdetés

technokrata

Technology Fast 50

Dotkom

Technology Fast 50

A Deloitte közzétette a leggyorsabban növekvő közép-európai technológiai vállalkozások listáját.

A Deloitte kihirdette éves Technology Fast 50 felmérésének eredményeit, amelynek célja, hogy elismerést és figyelmet kapjanak Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásai. Az első helyezett a lengyel Pro Futuro SA lett, egy lengyel alternatív telekommunikációs szolgáltató, amely az idén először vett részt a versenyben. A Pro Futuro árbevétele több mint 220-szorosára nőtt az elmúlt öt évben. A vezetés a cég üzleti tevékenységének időzítésében látja a siker titkát.

Az idei Technology Fast 50 első díját a lengyel független telekommunikációs szolgáltató, a Pro Futuro SA nyerte. 2000 óta a társaság árbevétele hihetetlen mértékben, 22.102%-kal nőtt. Ez az árbevétel növekedés hatszorosa a tavalyi győztes, a lengyel Merlin.com.pl. eredményének, amely az idén a tizenegyedik helyre futott be.

A második helyezést 2.933%-os árbevétel növekedéssel a Cleverlance érte el, amely az egyik legnagyobb technológiai megoldás-szállító a cseh piacon. A társaság missziója, hogy megkönnyítse a vállalatok és irodák életét az infrastrukturális fejlesztés és működtetés terén.

Az első öt helyezett között végzett még a HOGA.PL (Lengyelország), a Wind Telecom (Lengyelország) és a Logos (Csehország).

„Úgy tapasztaljuk, hogy egyre nő az érdeklődés a felmérés iránt. A Technology Fast 50 kezd nagy hagyományokkal bíró versennyé válni. Azáltal, hogy felhívjuk a figyelmet a leggyorsabban növekvő technológiai vállalatokra, lehetőséget adunk nekik, hogy felkeltsék a pénzügyi világ érdeklődését és így további fejlődést és terjeszkedést alapozzanak meg” – mondta Jiří Polák, a Technology Fast 50 díjak elnöke Közép-Európában. „Például a verseny egyik visszatérő résztvevője, és egyben 2003-as győztese az Aliatel, cseh telekommunikációs szolgáltató, az idén a jelentős telekommunikációs csoport, a GTS CE Holdings tagjává vált.”

„A közép-európai cégek több éve elsősorban a szoftver és Internet alkalmazásokat helyezik középpontba. Ezek a cégek nagyon fontosnak tartják, hogy lépést tartsanak a legújabb technológiai újításokkal, a piaci változásokkal, és hogy rugalmasan reagáljanak a gyorsan változó üzleti környezetre. Az idei év felméréséből kiderül, hogy egyértelműen szakemberekkel van dolgunk, akik elérik céljaikat” – tette hozzá Polák. „Az idei Technology Fast 50 versenyben résztvevő cégek elsősorban technológiafejlesztéssel és előállítással, a technológiai megoldások értékesítésével vagy biotechnológiával foglalkoznak. A felmérésben résztvevő cégek nagy részének tevékenysége az IT-re épül: a résztvevő cégeknek több mint felének (54%) a számítástechnikai szoftver áll tevékenysége központjában, míg további 28% közvetlenül Internet alapú alkalmazásokkal foglalkozik. A telekommunikációs és hálózati szektort a résztvevőknek csak 8%-a képviselte.”

A listán a leggyorsabban növekvő magyar technológiai cég a kirowski, a Fast 50 verseny visszatérő szereplője, aki idén a 12. helyet érte el. „Nagyon örülünk, hogy ezen a megmérettetésen a legjobb helyezést érhettük el a magyar vállalatok között” – mondta Kovács Zoltán a Kirowski vezérigazgatója. „Növekedésünk jól mutatja az internet megerősödését a kommunikáció területén, melynek köszönhetően cégünk a régió egyik meghatározó digitális marketing, média és technológia szolgáltatójává vált az elmúlt években.”

A Technology Fast 50 nevezési szempontjai nem változtak tavaly óta. A résztvevő cégeknek legalább öt éve jelen kell lenniük a piacon, és az első évben (2000) legalább 50.000 eurós árbevételt kellett, hogy realizáljanak. Csak a közép-európai piacon működő cégek vehetnek részt a versenyen.

„Minden évben van egy úgynevezett “Rising Star” kategória olyan cégek számára, amelyek kiemelkedő sikereket értek el, azonban túl rövid ideje vannak jelen a piacon ahhoz, hogy nevezhettek volna a Fast 50 vállalatok között. A “Rising Star” vállalatok 3 – 5 éve végzik tevékenységüket, és 2002-es árbevételük meghaladta a 30.000 eurót” – mondta Polák. „Ebben a kategóriában egy cég maximum két éven keresztül lehet Rising Star.”

Az idei Rising Star, amelynek árbevétel-növekedése 1.020%, ismét a tavalyi győztes lett, az Assocom magyar számítástechnikai cég. Őt követi a lengyel eCard és a magyar Dataplex. A lengyel Travelplanet, amely utakat értékesít telefonon és Interneten, és a szlovák Profesia, amely tartalom menedzsment szolgáltatásokat nyújt, idén már másodszor élvezik sikerüket Rising Star-ként.

„Örömünkre szolgál, hogy 2004. után az idei évben is sikerült meggyőző fölénnyel a Rising Star kategória élén végezni. Megtiszteltetés számunkra ez a kétszeres győzelem, ugyanakkor kihívás is: idén öt éves a cégünk, jövő évben a Fast50 kategóriában kell bizonyítanunk.” – mondta Baranyák Zoltán, az Assocom Kft. ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés