Connect with us

És te veszel eredeti DVD-t?

Dotkom

És te veszel eredeti DVD-t?

Interjú az utca emberével a DVD árakról.

Egyre többet hallani a szerzői jogokat védő lelkes csapatok szövetségeiről, az éremnek azonban két oldala van. Miért nem vásárolnak a magyarok eredeti filmet vagy zenét? (Anyagunkban azt nem firtattuk, hogy milyen más utakon jutnak hozzá interjúalanyaink a kívánt zenéhez vagy filmhez.)

Nagy Réka (tanuló, 19 éves) – Nekem erre nincs pénzem, ráadásul ott van minden CD-n a kis matrica, mely azt jelöli, hogy a termékre megfizettem a jogdíjat. Különben sem menő ebben a korban „bőrkötésű” gyűjteményekkel vagánykodni – ez az apám korabeliek stílusa. A másolatokat kölcsön kapom, másoktól.

Tölgyesi Péter (informatikus, 26 éves) – Amióta az eszemet tudom, eredeti CD vagy DVD csupán véletlenül akadt a kezembe. A munkahelyemen természetesen mindennek megvan a maga licence, de a film és a zene, az más. Koncertekre és moziba is járok, de ha bejön egy-egy dal vagy film, akkor sem adnék érte 6 vagy 8 ezer forintot. Ezer vagy kétezer forintot már igen. Emellett azt is kiemelném, hogy a zenei világ néhány gyöngyszeme korántsem vásárolható meg hazánkban…

John Moore (tanár, 36 éves) – Amíg Amerikában éltem, környezetemben szinte alig találkoztam kalózkodással, hiszen ott a legmagasabb DVD ár, amit kifizettem, 12 dollár volt, dupla album, friss megjelenés, stb. Ezzel szemben Magyarországon egy vagyonba kerülnek a DVD-k, jobban jövünk ki akkor is, ha kétszer nézzük meg a moziban kedvenceinket. Persze az olyan nagy filmeket, mint a Star Wars vagy a LOTR, érdemes eredetiben megvásárolni. De akkor is szemtelenségnek tartom ezeket a magas árakat.

Széplaki Anita (irodavezető, 32 éves) – Bár anyagilag megengedhetném magamnak, mégsem vásárolok eredeti CD-t vagy DVD-t – csak ajándékba. Úgy tudom, hogy készíthetek másolatot saját részre – ezt még nem büntetik. Különben sem tudnék vigyázni egy 12 ezer forintos DVD-re, hiszen egy közös filmnézés vagy buli során valaki biztosan leeszi és/vagy leissza a lemezt, a táskámban összekarcolódik, az unokaöcséim megrágják, és még sorolhatnám mennyi baj történhetne…

Futó István (villamosmérnök, 44 éves) – Ünnepek alkalmával a családomtól mindig eredeti DVD-t kapok, hiszen kedvencem a jazz, s a stílust szívesen hallgatom eredeti minőségében, ráadásul a DVD-tokokban számos más információ rejlik egy-egy számról, vagy éppen előadóról – ennek ellenére ezt a fajta szórakozásomat luxusnak tartom. Ha nem lennének ilyen magas DVD-árak, rendszeres vásárlóvá válnék.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő