Connect with us

technokrata

Siemens WiMAX Moszkvában

Dotkom

Siemens WiMAX Moszkvában

Siemens WiMAX-hálózat a StartTelekomnál

A Siemens AG és a ZAO StartTelecom orosz mobilszolgáltató együttműködési megállapodást írtak alá Oroszország első kereskedelmi szélessávú rádiós elérési hálózat létrehozásáról az IEEE 802.16-2004 szabvány szerinti WiMAX-technológia alapján. Ennek értelmében a Siemens Communications ágazata SkyMAX megoldását szállítja a megrendelőnek, amelybe bázisállomások, végkészülékek és a hálózat felügyeletére és vezérlésére szolgáló Netviewer-rendszer tartozik.

A StartTelekom a berendezéseket először Moszkvában fogja tesztelni és 2006-tól fog vonzó WiMAX-szolgáltatásokat kínálni az ügyfeleknek. Ilyenek lesznek az Internet-elérés (max. 75 Mbit/mp sebességig), video-on-demand, video streaming , vagy a VoIP-telefonálás garantált szolgáltatásminőség mellett. A végkészüléket, a Gigaset SE461 típusú WiMAX-modemet a végfelhasználó egyszerű „plug-and-play” módon alkalmazhatja.

A SkyMAX megoldás – amely szélessávú vezetéknélküli hálózat-elérést kínál az „utolsó mérföldön” – nagy kapacitását az 1,75-14 MHz közötti tartományban használt frekvencia-csatornáknak illetve a max. 64 szintű/fokozatú adaptív modulációnak köszönheti. Nagy vonzereje még a kedvező költség-tényező: egy bázisállomás ezer előfizetőt tud 30 kilométer „látótávolságon” belül kiszolgálni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp