Connect with us

RFID-technika segíti az azonosítást a gyártási folyamatban

Dotkom

RFID-technika segíti az azonosítást a gyártási folyamatban

Az író-olvasó és a tag-ek közötti átviteli sebesség meghaladja a 3.000 byte/mp értéket.

A Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazata a Simatic RF300 típusnevű termékeivel új azonosító rendszert kínál az ipari gyártás számára. Az új termékek: egy író/olvasó készülék és két új adathordozó (tag, azaz címke), melyek gyors azonosításra adnak lehetőséget szerelősorok, szállítószalagok és gyártó gépsorok esetében.

Az RF 310R jelű író-olvasó integrált antennával rendelkezik, és a Simatic S7-300 illetve Profibus rendszerekben használt kommunikációs modulokhoz kapcsolódhat. Az író-olvasó és a tag-ek közötti átviteli sebesség meghaladja a 3.000 byte/másodperc értéket. Így egy 8 kbyte-os adathordozó adattartalma két másodpercen belül írható vagy olvasható. Ez különösen rövid ütemidők alkalmazását teszi lehetővé – például autómotorok vagy kis villanymotorok, kapcsolók szalagszerű gyártásánál. A kétféle (IP67 és IP 68) védelmi kivitelű tag 8 vagy 32 kByte kapacitású tárolóval rendelkezhet a gyártási folyamatban szükséges adatok tárolására.

Minden RF300-adathordozónak van egy egyértelműen egyedi, megváltoztathatatlan sorozatszáma, valamint 20 byte erejéig mindegyik egyszer írható is. Ily módon a felhasználó a sorozatszámtól függetlenül felülírás ellen biztosíthatja a munkadarabhoz tartozó saját címkeinformációját. Az integrált diagnosztikai funkciók megkönnyítik az üzembevételt és a szervizt és javítják a gyártó berendezés rendelkezésre állását. A felhasználó például lekérdezheti és kiértékelheti a térerő-értékeket a helyes konfiguráció ellenőrzésére, vagy a hibaszámlálók állását a kommunikáció minőségének megítélésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő