Connect with us

Bankkártya helyett chipkártya

Dotkom

Bankkártya helyett chipkártya

Az MNB legfrissebb jelentése szerint a MasterCard Europe kártyatársaság megerősítette szerepét a magyar bankkártya-piacon.

A fizetési kártyaüzletágat vizsgáló tanulmány kimutatja, hogy a 2005. június 30-át megelőző egy évben, a MasterCard márkájú kártyák száma növekedett a legnagyobb mértékben Magyarországon, az előző év azonos időszakához képest. 513.000 újonnan kibocsátott MasterCard bankkártya talált gazdára hazánkban, amely 12,82 % növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az MNB jelentése szerint Magyarországon a MasterCard Europe bankkártyáit fogadják el a legtöbb üzletben (19.600 elfogadóhely).

„Alapvetően pozitív változások következtek be a bankkártya üzletágban” – vallja Zdenek Houser, MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős megbízott ügyvezetője. „A jelentős, 10%-os bővülésen túl a legfontosabb változás, hogy a kártyás vásárlási tranzakciók aránya javult az ATM használathoz képest. A jelentés mutatja, hogy a POS terminálok használata egyre népszerűbb: míg tavaly minden 100 tranzakcióból csupán 41 volt POS vásárlás, idén ez a szám már 43 kártyás fizetést mutat.”

Fontos adat, hogy a chip-migrációs folyamat keretében az idei év közepére a betéti kártyák 11%-ára, míg a hitelkártyák 4%-ára került fel a chip. A chip-migráció az ATM berendezések terén még nem indult el, de az év közepén már 5.522 kereskedői, és 191 banki elfogadóhelyen üzemelő POS terminál tudta olvasni a chipet.


Chipkártya – A chipkártya a különböző kártyafajták legkorszerűbb és legintelligensebb formája. A kártya egy aktív mikrokontrollert és jelentős mennyiségű memóriát tartalmaz, valamint hatékony kriptográfiai és hitelesítési algoritmusok bevezetésére nyújt lehetőséget. A chipkártya tehát sokkal nagyobb lehetőségeket ad a felhasználók és a szolgáltatást nyújtók számára arra vonatkozóan is, hogy az elsődleges feladatok mellett mindkét fél biztonsági igényeit kielégítse.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom