Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alcatel-Sun: mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyabban

Dotkom

Alcatel-Sun: mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyabban

A két cég elkötelezetten támogatja a nyílt informatikára épülő, gazdaságos kommunikációs platformokat. Az együttműködés középpontjában az AdvancedTCA, a Solaris 10, a Linux és az integrációs szolgáltatások állnak.

Az Alcatel és a Sun Microsystems bejelentette, hogy jelentős együttműködési megállapodást írtak alá. A partnerség célja az Alcatel által jelenleg kínált, számítógépes eszközökre épülő mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyságának további javítása. A partnerségi megállapodás összhangban áll az Alcatel új generációs, informatikai alapú, a távközlési megoldások fejlesztésére irányuló nemzetközi programjával, melyet a cég ez év februárjában tett közzé. Emellett a Sun elkötelezettségét is bizonyítja a távközlési piac és az AdvancedTCA specifikáció iránt.

Az Alcatel piacvezető, új generációs mobilhálózatának (Mobile NGN) híváskiszolgálói megoldásához a Sun szolgáltatói szintű Netra szervereit használja. Az Alcatel 5020 SoftSwitch termék- és szolgáltatáscsoporthoz tartozó híváskiszolgáló Észak-Amerika, Európa és Ázsia kereskedelmi forgalmat bonyolító hálózataiban már jelenleg is számos helyen működik. Mindezek mellett az Alcatel a Sun szolgáltatói szintű szervertechnológiáját az 5020 SoftSwitch megoldás részeként vezetékes hálózatok VoIP-alkalmazásaihoz is használja. A Sun-technológia, továbbá, a távközlési óriás intelligens hálózati szolgáltatásokat támogató nyílt szolgáltatási platformjában (OSP for IN) is megtalálható. Az OSP for IN szolgáltatásokhoz a Sun, a Customer Ready Systems nevű programjának keretében megoldásintegrációs szolgáltatásokat is nyújt.

A megállapodás kutatási-fejlesztési együttműködést is magában foglal, amely a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálók és operációs rendszerek terén szerzett jártasságára, valamint a Netra AdvancedTCA kártyakivitelű blade platformjára és nyílt szabványú rendszereire alapozva lehetővé kívánja tenni a Sun UltraSPARC és AMD Opteron processzorok használatát a távközlési szolgáltatók elvárásainak megfelelően megerősített Solaris 10 és Linux operációs rendszereken. A fejlesztői munka kezdetben azokra az Alcatel-megoldásokra irányul, amelyek már most is a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálótechnológiáját és operációs rendszereit alkalmazzák.

Az együttműködés jól beleillik az Alcatel azon tervébe, hogy egy átfogó, informatikai platformokból és köztesszoftverekből álló távközlési keretrendszert alakítson ki, a különböző piaci szegmensek szolgáltatói elvárásainak megfelelően megerősített Solaris vagy Linux operációs rendszerrel, AdvancedTCA pengekiszolgálókkal vagy rackbe építhető szerverekkel. Az év korábbi bejelentésének megfelelően ez a rugalmas és nyílt keretrendszer fokozatosan fog megjelenni az Alcatel alaphálózati megoldásainak teljes választékában, gazdaságos megoldásokhoz juttatva ezáltal a szolgáltatókat.

A több évre szóló megállapodás értelmében a Sun-t kiemelt szerep illeti meg az Alcatel új generációs, informatikára épülő, alaphálózati kommunikációs megoldásainak platformszállítójaként és rendszerintegrátoraként.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés