Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Canon Europe elnyerte a környezetvédelmi, ISO 14001-es tanúsítványt

Dotkom

A Canon Europe elnyerte a környezetvédelmi, ISO 14001-es tanúsítványt

Öt régió kapott „zöld” utat a környezetvédelmi vizsgálat után.

A Canon Europe öt kereskedelmi képviselete vizsgázott sikerrel a Canon Csoport Környezetgazdálkodási Rendszereinek (Environmental Management Systems) vizsgálatakor. Ezúttal Finnország, Németország, Olaszország, Svédország és Svájc vehette át az ISO 14001-es tanúsítványt.

Az ISO 14000 egy nemzetközi környezetgazdálkodási szabványrendszer, amelynek segítségével kialakítható egy környezetgazdálkodási rendszer és a hozzá tartozó audit program. Bár a szervezetek többsége bevezette az ISO 14001-es standardot, a Canon esete annyiban egyedülálló, hogy a Canon Csoport a különböző környezetgazdálkodási rendszerekre vonatkozó különálló bizonyítványok helyett egy minden üzleti tevékenységre kiterjedő, egységes tanúsítványt szeretne meghonosítani.

Az ISO 14001 jelenti az ISO 14000-es standardok kulcspontját. Egy olyan környezetgazdálkodási ellenőrzési rendszert szab meg, amire bármely harmadik szerv jelölhet egy szervezetet. 1996-ban adták ki az első ilyen szabványt, meghatározva a környezetgazdálkodási rendszerek aktuális előírásait. Olyan környezeti szempontokra vonatkoznak a szabványok, amelyekre az adott szervezet hatással lehet, illetve aminek szabályozásában szerepet vállalhat.

Ez a szabvány minden olyan szervezetre vonatkozhat, amely:

  • bármilyen környezetgazdálkodási rendszer kialakításában, fenntartásában és fejlesztésében érdekelt
  • megfelel a saját szervezete által felállított környezeti irányelveknek (természetesen ezeket az irányelveket le kell fektetni)
  • megfelel a környezeti szabályoknak és előírásoknak
  • egy külső, harmadik szervezettel kívánja jelöltetni környezetgazdálkodási rendszerét.

Mr. Hajime Tsuruoka, a Canon Europe elnök vezérigazgatója elmondta: „A Canon ´Kyosei´ elnevezésű vállalati filozófiája annyit tesz, mint ´együtt munkálkodni a közös javakért´. Az ISO tanúsítvány bizonyítja cégünk környezettudatosságát, és azon elkötelezettségét, hogy mindenkor felelősségteljes vállalati állampolgárként tevékenykedjünk. Örömünkre szolgál, hogy megkaptuk ezt a tanúsítványt. Szándékunkban áll Európa más országaiba is kiterjeszteni ezt az egységes környezetgazdálkodási rendszert.”

2006-ra a Canon összes európai kereskedelmi képviseleténél és az európai központban is szeretné megvalósítani a környezetgazdálkodási rendszert. 2007. szeptemberére pedig kiterjesztenék az EMBU (Fejlődő Piacok Üzleti Divíziója) országaiban is (Balti Államok, Közel Kelet és Afrika).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés