Connect with us

Hirdetés

technokrata

44 százalékos forgalomnövekedés az F-Secure-nál

Dotkom

44 százalékos forgalomnövekedés az F-Secure-nál

Bár az F-Secure Corporation nettó nyeresége 3 millió euróra emelkedett 2005 harmadik negyedévében, a vállalat a rövid távú nyereségnövelés helyett továbbra is a növekedésre fog koncentrálni. Független tesztek szerint az F-Secure minden fontos versenytársánál legalább kétszer gyorsabban, minimum két és fél órával korábban adja ki vírusvédelmi frissítéseit.

Az F-Secure Corporationnek vírusvédelmi és behatolás-megelőzési termékekből származó árbevétele 44 százalékkal, 15,2 millió euróra nőtt 2005 harmadik negyedévében. Az F-Secure az előző negyedévben bemutatta az F-Secure Service Platform szolgáltatását, illetve az F-Secure Anti-Virus 2006 és az F-Secure Internet Security 2006 termékeket.

Az F-Secure nettó nyeresége az előző negyedévben 3 millió euróra emelkedett, ami az árbevétel 19 százalékát tette ki. A vállalat ezzel a nyolcadik olyan negyedévet zárta, amelyben a tőzsdén jegyzett versenytársainál gyorsabban fejlesztette üzleti tevékenységét. Az elmúlt negyedévben az F-Secure-nál leggyorsabban a szolgáltatói és a végfelhasználói értékesítési szegmensek növekedtek.

Nagyobb IT-biztonsági vállalatok növekedési üteme az elmúlt negyedévekben

„A rövid távú nyereségnövelés helyett a jövőben is nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni növekedési stratégiánk megvalósítására, ezért új értékesítési és marketing tevékenységekbe, valamint jelentős új fejlesztésekbe és termékekbe fektetünk be” – mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure elnök-vezérigazgatója. „Nagy figyelmet fordítottunk és fordítunk ezentúl is a Security as a Service koncepció megvalósítására, mert azt tapasztaltuk, hogy a felhasználók termékek vásárlásáról áttérnének szolgáltatások előfizetésére. A harmadik negyedévben 13 szolgáltatóval kötöttünk partnerkapcsolati megállapodást, jelenleg 74 üzleti partnerünk van ezen a területen. Az európai piacon egyértelműen vezetők vagyunk, Észak-Amerikában pedig különösen erős növekedést értünk el ebben a szegmensben” – tette hozzá Risto Siilasmaa.

Az F-Secure kisebb vállalkozások és a nagyvállalati vásárlók számára is bevezette a Security as a Service (biztonság mint szolgáltatás) koncepcióra épülő megoldásait. Internet-szolgáltatókkal együttműködve végfelhasználóknak már évek óta kínálja a Security as a Service megoldást, most ez egészült ki négy új megoldással: a nagyvállalatoknak, a kisebb vállalkozásoknak, valamint az átjárókhoz és a mobiltelefonokhoz kínált szolgáltatásokkal.

Az AV-Test.org független összehasonlító tesztjein az F-Secure ismét felülmúlta legnagyobb versenytársait az adatbiztonsági frissítések gyorsaságában. A vírusvédelmi frissítéseit az F-Secure minden fontosabb versenytársánál legalább kétszer gyorsabban, minimum két és fél órával korábban adta ki. A frissítések kiadásának gyorsasága kulcsfontosságú, mivel a sebesség az adatbiztonság elengedhetetlen tényezője.

A harmadik negyedévben bevezetett legfontosabb termékek az F-Secure Anti-Virus 2006 és az F-Secure Internet Security 2006 programok voltak. Mindkét termék védelmet nyújt az otthoni felhasználóknak a rosszindulatú kódok, kémprogramok és az iparágban egyedül álló módon a rootkitek ellen is. Az F-Secure Internet Security megoldásban a családok Internet-használatát olyan új funkciók támogatják, mint az időzár funkció, amely lehetőséget ad arra, hogy a szülők felügyelhessék a kiskorú gyermekek web böngészését. Az F-Secure Internet Security 2006 védelmet nyújt minden olyan támadás ellen, amely otthoni felhasználókat fenyegethet: tartalmaz vírusvédelmi, kéretlen levelek szűrésére szolgáló, tűzfal, adatszivárgást megakadályozó, betárcsázó- és kémprogramok elleni megoldásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés