Connect with us

technokrata

A CA az iLumin felvásárlásával növeli előnyét az intelligens tárolásfelügyelet terén

Dotkom

A CA az iLumin felvásárlásával növeli előnyét az intelligens tárolásfelügyelet terén

Az e-mail-ek tárolását végző új megoldások jól kiegészítik a BrightStor termékcsalád már piacon lévő elemeit, segítve a felhasználókat a jogszabályi és egyéb megfelelési követelmények teljesítésében, valamint tárolás-optimalizációs céljaik elérésében

A Computer Associates International bejelentette, hogy felvásárolta az iLumin Software Services Inc.-t, egy szintén amerikai informatikai vállalkozást, amely a vállalati üzenetkezelő – e-mail, egyéb strukturálatlan üzenetek – és archiváló szoftvereket piacára specializálódott. A felvásárlás tovább növeli a CA versenyelőnyét az intelligens tárolás-felügyelet (Intelligent Storage Management, ISM) terén, ugyanis mindenre kiterjedő, több platformot átfogó e-mailes biztonsági, archiválási, tárolás-felügyeleti és adatvédelmi funkciókkal bővíti a CA iparágvezető BrightStor megoldásai által nyújtott szolgáltatások választékát.

Az iLumin Assentor termékcsaládja teljes körű nagyvállalati üzenetkezelési és -archiválási megoldást kínál az e-mailek, az azonnali üzenetek – pop-up üzenetek – és más strukturálatlan adatok tárolására és kezelésére valamennyi vezető platformon (például Microsoft Exchange, Lotus Domino, Novell GroupWise). Ezekkel a megoldásokkal a felhasználók költséghatékonyan találhatnak megoldást üzenetkezelési célkitűzéseikre, így például az iratkezelés, a betekintési lehetőségek, a peres eljárásokkal kapcsolatos adatszolgáltatás, a jogszabályi megfelelés és felülvizsgálhatóság területein.

„A piaci szereplőkkel szemben egyre nő az elvárás, hogy tökéletesítsék valamennyi adatfajta kezelését és védelmét, így az e-mailekét és az egyéb strukturálatlan adatokét is, amelyek meglehetősen nagy részét teszik ki egy átlagos üzleti környezetnek” – jelentette ki Chris Broderick, a CA alelnöke, a BrightStor divízió igazgatója. „Azzal, hogy a CA az iLumin e-mail kezelő technológiájával bővítette a BrightStor nagyvállalati termékek választékát, mostantól egyedülállóan teljes körű és egységes keretek között képes megoldást nyújtani a vállalati információs vagyon teljes spektrumának kezelésére és védelmére.”

A Gartner előrejelzése szerint az elkövetkező öt év folyamán évente átlagosan 58 százalékkal fog bővülni az e-mail archiválási terméklicencek világpiaca, számokban kifejezve a 2004. évi 89 millió dollárról 2009-re 883 millióra nő a forgalom. (1)

A Gartner továbbá úgy véli, hogy „A vállalatoknak most kell megoldást találniuk e-mail megőrzési és kezelési szükségleteikre. Ha a vállalat kivárja a tervezéssel azt, hogy kiforrott elektronikus iratmegőrzési, illetve az e-mailek területét érintő aktív archiválási technológia legyen elérhető, kockázatoknak teszi ki magát, tekintettel a jogszabályi követelményekre és az elektronikus adatkezelés iránti igények növekedésére.” (2)

„Az Assentor márkanév erősödését és minden eddiginél nagyobb potenciált fog biztosítani a beolvadás a CA BrightStor termékcsaládjába” – nyilatkozta Dave Ellison, az iLumin elnök-vezérigazgatója, aki a BrightStor termékekért felelős alelnökként csatlakozik a CA vezetéséhez. „Ennél is fontosabb azonban, hogy ügyfeleink világszerte további költségmegtakarítást és kockázatcsökkentést érhetnek el a CA intelligens tárolás-felügyeleti stratégiájának keretében azáltal, hogy egységes, a vállalat teljes információs vagyonát átfogó menedzselési lehetőséget biztosítunk számukra.”

A felvásárlás részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az iLumin Software Services, Inc. 1996-ban alakult, székhelye a Virginia állambeli Restonban található.

A CA új e-mailes üzenetkezelési megoldásait az adatok rendelkezésre állását fokozó és a tároláskezelést szolgáló BrightStor csomagokkal együtt fogja bemutatni a CA World 2005 rendezvényen, amelyre november 13. és 17. között kerül sor Las Vegasban.


1. Gartner Dataquest: Forecast: Storage Management Software, Worldwide, 2002-2009, Carolyn DiCenzo, 2005. április

2. Gartner Research: Magic Quadrant for E-Mail Active-Archiving Market, 2005, Carolyn DiCenzo, 2005. áprilisSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp