Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságosabb lesz az IE7

Dotkom

Biztonságosabb lesz az IE7

A Microsoft következő generációs böngészője, a hetes Internet Explorer a jelenleginél komolyabb biztonsági kritériumoknak fog megfelelni.

Eric Lawrence, az Internet Explorer programmenedzsere a Microsoft Internet Explorer webnaplóban tudatta a nyilvánossággal, hogy a következő változat már valószínűleg alapértelmezettként támogatni fogja a TLS (Transport Layer Security) protokollt. A jelenlegi változatok az SSL 2.0-s verzióját alkalmazzák titkosított adatkommunikáció céljára, ami gyengébb a TLS-nél. Igaz, a felhasználók manuálisan átválthatnak ez utóbbira, de zömük nem él ezzel a lehetőséggel.

Lawrence elmondása értelmében minden olyan website, amely alapértelmezettként ezt a protokollt követeli meg a titkosított (jellemzően HTTPS) kommunikációra, frissítést igényel majd. A microsoftos szakember szerint ez azonban nagyságrendileg tekintve nem érint sok site-ot, amelyek üzemeltetőinek ráadásul van (lesz) idejük átállni.

Változik a felhasználó értesítése is a potenciális biztonsági problémákról. A hatos Internet Explorer, amennyiben rendellenességet észlelt egy HTTPS weblappal kapcsolatban, a szoftvert alkalmazót egy modális párbeszédablakon keresztül értesítette, és arra kérte, hogy hozzon meg egy biztonsági döntést. A hetes változat ezzel szemben a Windows XP SP2 által bevezetett ´alapból biztonságosan´ paradigmát követi majd. Mindez azt jelenti: az internetező számára nem fog fennállni annak lehetősége, hogy mind a biztonságos, mind a nem biztonságos elemeket egyszerre láthassa a HTTPS oldalon. Az Internet Explorer következő generációjának használatával már csak a titkosított tartalom jelenik meg alapértelmezettként, arra kényszerítve az internetezőt, hogy a többi tartalomhoz az információs csíkon keresztül férjen hozzá.

„Ez egy fontos változás, mivel csak nagyon kevés felhasználó (vagy webfejlesztő) érti meg teljesen a HTTP-tartalmak HTTPS-lapon való megjelenítésének biztonsági kockázatát.” – mondta Lawrence.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés