Connect with us

Hirdetés

technokrata

Madárinfluenza elleni gyógyszer? Nem, spam!

Dotkom

Madárinfluenza elleni gyógyszer? Nem, spam!

Spammerek gyógyszereket árulnak és készleteket halmoznak fel a madárinfluenza miatti félelmeket kihasználva.

A SophosLabs – amely a Sophos vírus-, kémprogram-, és spam analizáló központjainak globális hálózata – szakértői figyelmeztetik az internetes felhasználókat, hogy spammerek ártatlan emberek életét kockázatnak teszik ki azáltal, hogy online árulnak gyógyszereket, ami szerintük sikeresen felveszi a harcot a madárinfluenzával. A Sophos spamcsapdái folyamatosan és egyre több olyan levélszemetet fognak el, amelyek Tamiflu-t árulnak, amelyről úgy hiszik, hogy a leghatékonyabban védi meg az embereket a madárinfluenza vírus H5N1 variánsától. Ez a gyógyszer nagyon keresett, mivel a vírus országos járványokat okozhat, és az ázsiai halálozások után gyorsan tovaterjedhet.

A spam e-mailek sürgetik a címzetteket, hogy védjék önmagukat és családjaikat a madárinfluenza ellen a Tamiflu online történő megvásárlásával. A fent látható e-mailt küldők weboldala valószínűleg Viagrát is árul, valamint egyéb más gyógyszereket is.

„Talán változásokat hozhat a Viagráról szóló kézbesített levélszemét, de soha ne vásároljon gyógyszereket online módon, mivel az egészségét halálos veszélynek teszi ki. A spammereket nem érdekli az emberek egészsége, csak a zsíros profit.” – mondta Graham Cluley, a Sophos vezető technikai tanácsadója – „Az olyan gyógyszereket, mint a Tamiflu, csak hivatásos orvosok írhatják fel, nem pedig az internetes sarlatánok. Spam által reklámozott weboldalakról online vásárolni gyógyszereket olyan, mintha orosz rulettet játszanának.”

A Roche képviselői – svájci gyógyszerészeti cég, akik a Tamiflu-t gyártják – jelentéseket kaptak internetes gyógyszereladásokról, amelyek Tamiflu-ról szólnak, de a tény az, hogy ezek valójában mind hamis gyógyszerek. Az Amerikai Egészségügyi Szövetség és az Angol Egészségügyi Szövetség kampányba kezdtek, hogy figyelmeztessék a vásárlókat az online vásárolt gyógyszerek rizikójáról. Idén korábban egy nemzetközi spam bandára csapott le a törvény keze, akiknek be kellett zárniuk a pornót és hamis gyógyszereket áruló weboldalaik egész hálózatát.

Kihasználják a madárinfluenza miatti pánikot
A Sophos által elfogott különböző spam hadjáratok alatt olyan levélszemét üzeneteket találtak, amelyek agresszíven magasztaltak egy olyan céget, amely állítólag nemrégiben bejelentette a SARS és a madárinfluenza elleni hatásos termékeit.

„A spammerek valóságosnak tűnő rövidlejáratú „befektetési tanácsokat” terjesztenek szét a részvények megnövelésének reményében, amivel saját profitjukat növelik. A növekvő mennyiség és a pump-and-dump hadjáratok félrevezetése azt sugallja, hogy rengeteg pénzt lehet keresni.” – magyarázta Cluley – „ Persze az említett cégek és legitim befektetőik hoppon maradnak a részvényesés utóhatásai miatt.”

A Sophos azt javasolja a cégeknek, hogy megbízható, állandó megoldásokkal védjék magukat, amelyek megvédik őket a spam és vírus fenyegetésektől.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés