Connect with us

technokrata

26%-os esés – árat csökkentett az AMD

Dotkom

26%-os esés – árat csökkentett az AMD

Az Advanced Micro Devices a hét elején mérsékelte mobilprocesszorainak árait.

Kifejezetten a Centrino platform egyik sarokkövének tekintett Pentium M ellen indult a fogyasztók kegyeiért harcba a Turion 64 lapka, mely a többi, AMD-s processzorhoz képest alacsonyabb energiaigénnyel büszkélkedhet. Mivel azonban az Intel termékéhez viszonyítva még mindig többet fogyaszt, az AMD-nek nem maradt más választása, mint a kedvezőbb ár taktikájának alkalmazása. Erre láthattunk példát a hét elején is, amikor egyes változatok árait több mint 20 százalékkal mérsékelte a gyártó.

Ismeretes, hogy két kategória létezik a Turion processzorok családjában: az ML és az MT típusok között fogyasztásbeli különbségek vannak. Nos, mindkét kategória zászlóshajójának árát 25 százalékkal csökkentette az AMD, így az ML-40-esért 354 dollár helyett immár csupán 263 dollárt kell fizetni, míg az MT-40 ára 359 dollárról 268 dollárra mérséklődött. Az olcsóbb változatok kisebb mértékben vesztettek értékükből, az ML-28-as ára például 154 dollár helyett 145 dollár lett.

Hasonló, ám kisebb mértékű tendencia volt megfigyelhető az AMD Mobile Athlon 64 lapkái esetén is: ezek átlagosan 5-10 százalékkal váltak olcsóbbá (illetve a 2800+ típus gyártását megszüntette a vállalat). Szintén árat mérsékelt a cég a mobil Sempron processzoroknál, igaz, itt az árszint alján található modellek megtartották korábbi értéküket, így a legolcsóbb, 2600+-os kiadás továbbra is 67 dollárba, ugyanennek vékony és könnyű notebookokba szánt verziója 89 dollárba kerül.

A részletes lista az alábbi linken tekinthető meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák