Connect with us

Jelentősen nőttek a KPMG bevételei világszerte

Dotkom

Jelentősen nőttek a KPMG bevételei világszerte

A magyarországi KPMG 19%-kal növelte bevételeit.

Jelentősen növelte bevételeit a szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG a szeptemberben zárult pénzügyi évben. A KPMG Magyarországon 19%-kal, míg a közép-kelet-európai régióban 23%-kal növelte bevételeit, a KPMG tagvállalatainak összesített bevétele pedig 16%-kal volt több, mint egy évvel korábban.

A szeptemberben zárult üzleti évben a magyarországi KPMG bevétele elérte a 9,4 milliárd forintot, ez 19%-kal több mint az előző évben.

„Jól teljesített társaságunk minden szolgáltatási területen, azaz a könyvvizsgálat, az adó- és az üzleti tanácsadási területen egyaránt” – hangsúlyozta Robert Stöllinger, a magyarországi KPMG ügyvezető partnere.

Robert Stöllinger elmondta, hogy a növekedés főként a gyorsan bővülő szolgáltató központokkal (shared service centers) kapcsolatos könyvvizsgálati és tanácsadói megbízásoknak, az amerikai Sarbanes-Oxley szabályozáshoz kapcsolódó munkáknak, valamint az uniós tagsággal összefüggő, egyre bővülő üzleti és állami megbízásoknak köszönhető. Jelentősen, 26%-kal növelte bevételeit a KPMG adótanácsadó részlege is.

A KPMG 16 országot tömörítő közép- és kelet-európai regionális szervezete (KPMG in CEE) bevételei 23%-kal, csaknem 200 millió euróra nőttek az elmúlt évben.

„Régiónk évek óta a KPMG nemzetközi hálózatának egyik leggyorsabban bővülő térsége. Meggyőződésem, hogy az uniós csatlakozás hatásainak és a folytatódó befektetéseknek köszönhetően ez lesz jellemző a térségre a következő években is” – mondta Richard Ebling, a KPMG regionális irodájának elnöke.

A globális hálózatként működő KPMG-tagvállalatok összesített bevétele 15,65 milliárd dollár volt, 16%-kal több mint egy évvel korábban. (A helyi valutákban számolt növekedés 12,8%-os volt – ezek előzetes eredmények, a pontos adatok jövő januárban, a KPMG éves jelentésével egy időben lesznek nyilvánosak).

Mike Rake, a KPMG International elnöke szerint a kivételesen eredményes év annak köszönhető, hogy a szigorú szabályozási környezetben is sikerült növelni az üzleti aktivitást és a KPMG piaci részesedését.

„Sikerünk titka kiváló szakembergárdánk és irodáink példás együttműködése világszerte. Stratégiánk továbbra is az, hogy a munkatársak és a technológiák, valamint a KPMG nemzetközi hálózatának fejlesztésébe érdemes invesztálni, különösen azokban a régiókban, ahol a gazdaság és az üzleti élet gyorsan fejlődik, azaz Indiában, Kínában, Oroszországban, valamint Latin- és Dél-Amerikában” – hangsúlyozta Mike Rake.

Mike Rake kiemelte, hogy a KPMG japán és franciaországi irodáinak átalakulása mindkét országban megerősítette a KPMG piacvezető pozícióját. Japánban az átalakulás eredményeként olyan új ügyfelek választották a KPMG-t, mint a Honda vagy a Mitsubishi, míg Franciaországban a KPMG helyi irodája (KPMG S.A) és a Salustro Reydel cég egyesülése növelte jelentősen a KPMG piaci pozícióját.

A KPMG-tagvállalatok az elmúlt fél évben olyan új ügyfeleket nyertek meg, mint a Bank of Nova Scotia, a Sprint Nextel, a Honda, a Carlsberg, a Mitsubishi vagy a német MAN Group.

„A KPMG legfőbb célja, hogy a következő üzleti évben a munkatársak és a technológiák fejlesztésével tovább erősítse nemzetközi hálózatában a szolgáltatások minőségét és konzisztenciáját. Ennek köszönhetjük eddigi sikereinket is, és meggyőződésem, hogy ezáltal lesz eredményes következő üzleti évünk is” – mondta Mike Rake.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom