Connect with us

technokrata

Aperture vs. Photoshop

Dotkom

Aperture vs. Photoshop

Egy ringben a Photoshoppal.

Múlt héten mutatta be az Apple magas szintű fotó szerkesztő programját, az Aperture-t. A szoftver profi fotósoknak készült, azzal a szándékkal, hogy megkönnyítse és különböző eszközökkel segítse az analógról a digitális technikára való átállást. Az alkalmazás lehetővé teszi több ezer digitális kép kezelését, és megpróbál a hagyományos fotózásban már jól bevált technikáknak digitális alternatívát nyújtani (például nagyítás).

Az Apple által “nondestructive image processing”-nek nevezett eljárással arra törekszik, hogy megőrizve az eredeti fájlt, az elvégzett szerkesztéseket csupán egy listán kezelje, és minél kevesebb helyet foglaljon.

Az új szoftver nem titkolt célja hogy versenybe szálljon az Adobe Systems által forgalmazott Photoshoppal. Ennek ellenére, az Adobe product menedzserének állítása szerint a jól ismert Photoshop jóval szélesebb lehetőségeket nyújt használóinak, mint az Apple új terméke. „Van átfedés a két program tulajdonságai között, de arra nincs esély, hogy túlszárnyalja a Photoshopot”.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák