Connect with us

technokrata

Ingyenesen letölhető a legújab, 7.1-es AVG Antivírus

Dotkom

Ingyenesen letölhető a legújab, 7.1-es AVG Antivírus

A 24-én, a Brno-ban megnyílt Invex kiállításon a Grisoft bejelentette az AVG Antivírus legújabb változatát, az AVG 7.1-et.

Annak ellenére, hogy a program komoly változtatásokat tartalmaz, a fő verziószám a 7-es változatlan maradt. A fejlesztések között a legfontosabb, hogy az AVG 7.1 támogatja a látásukban korlátozott felhasználók munkáját segítő képernyő-felolvasó programok használatát.

A szoftver teljes mértékben támogatja a 64 bites Windows környezeteket. A keresési módszerek átdolgozása miatt az egyébként is gyorsnak tartott program sebessége további ~15%-kal nőtt. A frissítés optimalizálásával még kisebb méretű frissítések kiadása vált lehetővé. Egy átlagos frissítést egy hagyományos modemes Internet-eléréssel rendelkező felhasználó kevesebb mint 1 másodperc alatt tölthet le. További funkciók lettek bevonva a távfelügyeleti rendszerbe, amely ingyenes tartozéka a Hálózati változatnak.

Az AVG 7.1 támogatja potenciálisan nem kívánatos alkalmazások felderítését. Ezek jellemzően hirdetési programok. A modul hatékonyan védelmet nyújt az ismert kém és
hirdetési programok ellen. Ez alól csak néhány kivétel van, ahol jogi akadályok merültek fel. Ennek oka, hogy a nemkívánatos alkalmazások egy jelentős része, hozzávetőleg 20% shareware programokkal érkezik a felhasználóhoz, amelynek licenc feltételeiben benne foglaltatik a kém hirdetési program telepítése is.

Ebben az esetben a licenc feltételek elfogadásával a kémprogram telepítése a felhasználó kifejezett kérésére történik. Jogilag nem tisztázott, hogy egy harmadik fél által gyártott alkalmazás, jelen esetben az AVG segítséget nyújthat-e ennek eltávolításához, mivel ezzel sértheti a shareware program licenc szerződésének feltételeit. Legjobb védekezés ebben az esetben tájékozottság.

Az új 7.1-es változatot az AVG kereskedelmi változatainak jelenleg több mint 25 millió felhasználótábora ingyenesen letöltheti.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák