Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új megközelítésben a telekommunikációs szolgáltatás

Dotkom

Új megközelítésben a telekommunikációs szolgáltatás

Az ACE*COMM bemutatta új, kibővített Network Business Intelligence programcsomagját.

Az ACE*COMM Corporation, a fejlett művelettámogatási rendszermegoldások (OSS) világszerte ismert gyártója bejelentette az új, kibővített Network Business Intelligence (NBI) termékcsaládot, és a hozzá tartozó alkalmazási platformot, amely begyűjti, összekapcsolja, és a különböző adatokat használható üzleti információkká alakítja, hogy a szolgáltatók növelhessék nyereségüket, javíthassanak a működési feltételeiken és javíthassák a hálózati erőforrások kihasználtságát. Az NBI az ACE*COMM a hálózati szolgáltatók döntéstámogatási céljait támogató, valamint ügyfeleik jobb kiszolgálásához szükséges információfeldolgozás terén szerzett kiterjedt tapasztalataira épül.

„A hálózati üzleti logika egy fejlődő művelettámogatási funkció: támogatja a telekommunikációs adatintegritást, felügyeletet, elemzést, a használható információkra helyezve a hangsúlyt” – mondta Dr Lorien Pratt, a Stratecast Partners (Frost&Sullivan részleg) OSS versenyképességi stratégiák program menedzsere. „Az ACE*COMM ennek a területnek vezetője, már meglévő rendszerekkel, referenciákkal.”

Az ACE*COMM új NBI termékcsaládja összegyűjti az adatokat a szolgáltató hálózatának, környezetének különböző részeiből, lehetővé teszi az adatok összetársítását és elemzését sok belső és külső hálózati forrásból, és eszközöket biztosít a szolgáltató számára, hogy felderítsék, hol szivárog el a bevételük, javítsák a rendszerek telepítését, optimalizálják marketing kiadásaikat, hálózati tervezést valósítsanak meg, és elősegítsék a hálózati erőforrások hatékony összekapcsolását, migrációját. Az NBI magában hordozza a lehetőséget, hogy azonosítsa, hogy hol kell a szolgáltatásokon javítani, és hol lehet új szolgáltatásokat bevezetni.

Az iparág számításai szerint a szolgáltatók akár bevételük 3-tól 15%-ig terjedő részét is elveszthetik az ilyen elszivárgás miatt, amely akár 140 milliárd USD-t jelenthet évente. Az ACE*COMM NBI megoldásait sikeresen telepítették, az addig meg nem célzott előfizetőktől származó évi 139 millió euró nyereséggel egy európai vezető szolgáltató esetében, valamint egy egyesült királyságbeli szolgáltató esetén 34 millió euró értékű ki nem használt hálózati kapacitás felderítésével.

„Sok OSS kezdeményezés nem tudja biztosítani a beígért megtérülést, ez az oka, hogy sok szolgáltató toldozza-foldozza évről évre hagyományos rendszereit” – mondta Mr. Chris Couch, az ACE*COMM elnök-helyettese és vezető marketing igazgatója. „Az NBI termékcsaládunkkal egy átfogó platformot hoztunk létre, amely bármely szolgáltató környezetének megfelelően testreszabható, és részletes útmutatást ad arra nézve, hogy hogyan térülnek meg a befektetések. Ami pedig a leginkább fontos, hogy az NBI csomag képes megállapítani, hogy hogyan lehet ezeket cselekvésekké, döntésekké, és valós nyereséggé leképezni a szolgáltató számára.”

Az ACE*COMM NBI csomagja több mint 30 különböző termékből áll, amelyeket hagyományos vezetékes, szélessávú, mobil és adat szolgáltatók esetében is telepítettek, és mind az NBI alkalmazásplatformra épülnek. A legfontosabb alkalmazások: NBI Dashboard (irányítópult), amely könnyen átlátható, vizuális formában mutatja meg az adatfeldolgozás és elemzés eredményeit, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy lássák, hogyan teljesít a vállalat bármely pillanatban; Resolution Manager, amely követi, összerendeli és feloldja a problémákat, hogy biztosítsa a tervezett megtérülés megvalósítását, valamint az N*VISION, amely egy hálózati adattárház termék.

Az ACE*COMM NBI csomag begyűjti és összekapcsolja a hálózati adatokat más forrásokból származó adatokkal, úgymint ügyfél adatok, és szolgáltatási adatok, hogy átfogó nézetet biztosítson a szolgáltató számára az üzletmenetről. Ezeket az információkat fel lehet használni problémák azonosítására, például a hálózati és a számlázási rendszer között, amelynek eredményeképpen azonosíthatóvá válnak új bevételi források, és kikerülhetővé válnak a szükségtelen kiadások. Továbbá azonosítja az egyes hálózati erőforrások kihasználtságát is, behatárolva egyes erőforrásokat, vagy akár konkrét portokat egy hálózati switch esetén, amelyeknek a kihasználtsága nem éri el a megfelelő szintet, lehetővé téve ezzel a szolgáltató számára, hogy átcsoportosítsa erőforrásait a nagyobb hatékonyság érdekében.

Az ACE*COMM NBI hálózati és piacvizualizációs alkalmazásai lehetővé teszik a szolgáltatók számára, hogy saját igényeik szerint alakítsák marketing tevékenységeiket, a rendelkezésre álló kapacitás alapján, és megértsék ügyfélkörük demográfiáját, amely javítja a termékpromóció hatékonyságát. Azt is lehetővé teszik a szolgáltatók számára, hogy megismerjék, hol van szükség új infrastruktúra telepítésére, a potenciális ügyfelek területi eloszlása, és a szabad kapacitások alapján.

Az ACE*COMM a kiterjesztett NBI csomagot a Telestrategies Revenue Assurance 2005 évi őszi konferencián mutatta be, szeptember 28-29-én Phoenix-ben, és a Telecom Business Intelligence 2005 konferencián szeptember 28-29-én Londonban.

Elérhetőség
Az ACE*COMM NBI csomag már kapható, több első és másodosztálybeli szolgáltató termel nyereséget a platform telepítésével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés