Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-online & Freemail – vírus- és spamvédelem

Dotkom

T-online & Freemail – vírus- és spamvédelem

A Virusbuster pár nappal korábban megtartott bejelentése kapcsán a T-online képviseletében Tüdős András informatikai igazgató ismertette a vállalatnál alkalmazott vírus- és spamvédelmi megoldások történetét.

A T-online két nagy e-mailrendszert üzemeltet. Az egyik a m@x, melyet az előfizetők kiszolgálására tartanak fent. Ez 550 ezer postafiók használatának folyamatos biztosítását jelenti; egy átlagos napon hozzávetőleg 2 milliós levélforgalmat generálnak az internetezők. A másik az ingyenes Freemail, melynél szintén impozáns számokról számolt be az informatikai igazgató: a 2,2 milliós postafiókszám mögött meghúzódó felhasználói tábor napi áltag 5 milliós e-mailforgalmat idéz elő.

Tüdős András elmondta, hogy mindkét rendszernél alapkövetelmény a megbízható vírus és spamszűrés képessége. Ezt már évekkel korábban felismerte a vállalat: a Freemailen 2001-ben valósult meg először általános vírusszűrés. Az előfizetők védelme érdekében a Virusbuster Mailshield vírusvédelmi megoldását 2003-ban vezették be, míg a Freemail Extra keretében a fizetős spamszűrés lehetőségére 2004-től nyílt lehetőség. Ugyanehhez az évhez kapcsolódik a bulk spam szűrés bevezetése az előfizetői rendszeren. Internet Biztonság néven mutatta be a vállalat az előfizetéses desktop védelmi megoldását.

A Mailshield Milter verzióját 2004-ben kifejezetten a T-online számára fejlesztette ki a Virusbuster, amit a vállalat sikerrel vezetett be; azóta működik az előfizetői spamszűrés, melyet idén továbbfejlesztettek és előfizetőnként állítható erősségűvé tettek. Az idei évhez kapcsolódik a Virusbuster Mailshield for Qmail technológia adoptálása a Freemailen; ez volt az a lépés, amit követően a T-online valamennyi rendszerén a Virusbuster által szállított és karbantartott vírus- és spamszűrés működik.

A közelmúlt eredménye, hogy – alapos tesztelés után – bevezették a Virusbuster megoldásába épülő Commtouch ASAP spamszűrőt, mely az alap Bayes elvű spamszűrésnél sokkal megbízhatóbb, pontosabb megoldást nyújt. A vállalat teszteltük és sikeresen bevezette a Commtouch outbreak detection technológiát is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés