Connect with us

Vége a papírtologatásnak: több mint egy éves a spanyolviasz

Dotkom

Vége a papírtologatásnak: több mint egy éves a spanyolviasz

Új téma tartja lázban az informatikai szolgáltatókat.

“Az elektronikus számlázás 2004. május elsején a gyakorlatban is zöld jelzést kapott. A piac robbanásszerű fejlődés elé néz az elkövetkező néhány hónapban” – nyilatkozta Lengyel Tibor, az átálláshoz szükséges háttér-informatikai rendszert fejlesztő Euroexpert Holding Rt. elnök-vezérigazgatója.

“Az elektronikus aláírásról szóló törvény 2001-ben lépett hatályba. Ekkor kezdett el foglalkozni a tisztán elektronikus számla kiállításának és használatának lehetőségével az ebben úttörő szerepet vállaló Euroexpert Holding Rt.” – emlékezett vissza Lengyel Tibor. Amikor az elektronikus aláírás használatát a törvény lehetővé tette, már felderengett a lehetőség, hogy előbb-utóbb a nagyobb számlakibocsátók átállhatnak majd a tisztán elektronikus számlakezelésre és -kiállításra.

Ez a feladat amúgy is testreszabott volt, hiszen a cég által üzemeltetett távkönyvelési rendszert kiválóan kiegészíthette az elektronikus számla. Így amikor tavaly hatályba lépett a törvény, mely lehetővé tette, hogy a cégek az elektronikus úton kiállított számlák után is visszaigényeljék az áfát, a vállalatnak gyakorlatilag kész, saját fejlesztésű eszköze volt ennek használatára. Annak ellenére tehát, hogy most, 2005. októberében egyéb cégek is a téma úttörőjeként kívánnak tetszelegni a piacon, az első dokumentált, piacképes és máig is működő szoftveres megoldás az Euroexpert Holding Rt. nevéhez fűződik.

“Abból is látszik, hogy sem az elgondolás, sem a megoldás nem új, hogy 2004. május elsejétől kezdődően az Euroexpert – akkor még egyedülállóan – havonta 4.000 digitális számlát bocsátott ki” – mondta Lengyel Tibor.

“A cég – szemben más nagyvállalattal – nemcsak a saját maga által kibocsátott számlákat kívánja e-számlaként létrehozni, de szolgáltatási portfoliójából, a rendelkezésére álló szoftveres környezetből adódóan kész ezt másoknál is bevezetni, alkalmazni. Az általunk fejlesztett, több szakmai szervezet részéről támogatott rendszer biztosítja csak azt, hogy a megoldás a felhasználók legszélesebb köre számára is elérhetővé váljon. Ezt egyelőre a leghangosabb piaci szereplők sem vállalják. A multik és a hazai nagyvállalatok ott tartanak, hogy saját számlázásukat próbálják elektronikus formára alakítani. Úgy gondolom tehát – mondja Lengyel Tibor, hogy a piac és általában az e-számlázás robbanásszerű fejlődés elé néz az elkövetkező néhány hónapban, aminek mi igyekszünk az egyik motorja lenni.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő