Connect with us

technokrata

Startol Európa első kereskedelmi mobil szélessávú szolgáltatása Flarion FLASH-OFDM alapokon

Dotkom

Startol Európa első kereskedelmi mobil szélessávú szolgáltatása Flarion FLASH-OFDM alapokon

Szlovákiában létesült az első országos kereskedelmi FLASH-OFDM hálózat. A technológia gyéren lakott vidéki területek ellátására kiválóan alkalmas.

A T-Mobile Slovakia és a Siemens közösen jelentették be Európa első kereskedelmi mobil szélessávú szolgáltatásának startját, amely a Flarion FLASH-OFDM hálózati technológia alapján jött létre. Mostantól a szolgáltatás Pozsony néhány városrészében és az ország további 19 városában vehető igénybe. Általa a szélessávú Internet-elérés ott is lehetővé válik, ahol az egyéb kommunikációs infrastruktúra (DSL illetve kábel) még hiányzik. Az 1 Mbit/mp downlink illetve 300-500 kbit/mp uplink sebesség mellett ez a technika a háztartások és a cégek számára egyaránt alkalmas.

A projekt keretében a Siemens és a Flarion komplett megoldást szállítanak a T-Mobile részére, amely rádió-routerekből, bázisállomásokból, desktop-modemekből és PC-kártyákból épül fel a 450 MHz-es sávban. Ezen kívül a Siemens végzi a FLASH-OFDM hálózatnak a T-Mobile meglévő szlovákiai mobilhálózatához való illesztését is. A Flarion teljesen IP-alapú technológiája segítségével a mobilszolgáltatók zökkenőmentesen tudják a vállalati LAN-hoz kapcsolni céges ügyfeleiket, illetve az Internetre a magán-előfizetőket.

A FLASH-OFDM jellemzői a nagy sebesség és a rendkívül rövid késleltetési idők, amelyek a vezetékes hálózatok igen szigorú követelményeit is túltejesítik. A PC-kártya birtokában a felhasználóknak nem kell módosítaniuk felhasználói beállításaikat ahhoz, hogy szélessávú kapcsolataik mobilrádiós környezetben is működhessenek.

A FLASH-OFDM rádiócellák a 450 MHz sávban nagy térbeli kiterjedésűek, így ez a technológia gyéren lakott vidéki területek ellátására kiválóan alkalmas.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök