Connect with us

technokrata

Az Ericsson továbbra is stabil pénzügyi teljesítményről számolt be

Dotkom

Az Ericsson továbbra is stabil pénzügyi teljesítményről számolt be

Az Ericsson 2005. harmadik negyedéves jelentése.

A nettó árbevétel 36,2 (31,8) milliárd svéd korona volt a negyedévben, és 106,2 (92,5) milliárd svéd korona az első kilenc hónapban; A nettó eredmény 5,3 (4,3) milliárd svéd korona volt a negyedévben, és 15,8 (11,9) milliárd svéd korona az első kilenc hónapban1);
A részvényenkénti hozam 0,34 (0,27) svéd korona volt a negyedévben, és 1,00 (0,75) svéd korona az első kilenc hónapban); Az iparág több mint kétmilliárd mobil-előfizetőt számlál, amely öt éven belül elérheti a hárommilliárdot.

„A piac továbbra is kedvező fejlődést mutat: növekszik a mobil hang- és adatátvitel, illetve a széles sáv területe, különös tekintettel a fejlődő piacokra” – nyilatkozta Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. „A negyedévben elértük a kétmilliárd előfizetős számot, és öt éven belül valószínűleg elérjük a hárommilliárdot. Ezzel párhuzamosan a felhasználás növekedésének hajtóereje az erősödő árverseny és az új szolgáltatásválaszték.

Továbbra is előrébb járunk, mint piac. Az újabb negyedévben nyújtott, folyamatos kiváló teljesítményünk ismételten bebizonyította működési kiválóságunkat. Vezető termékválasztékunknak köszönhetően – ide tartozik a HSDPA, a mobil- és a fix programozható kapcsolóberendezések (softswitch) és az IMS – továbbra is stratégiai jelentőségű győzelmeket aratunk. A szolgáltatások (különösen a menedzselt szolgáltatások) terén tapasztalható növekedés bizonyítja a jelentős fogyasztói érdeklődést és a területen betöltött vezető szerepünket.

A konvergált szolgáltatásoknak és az új alkalmazásoknak teret adó IP-technológia gyorsan a szolgáltatók érdeklődésének kulcsfontosságú területévé válik. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy vezető pozíciót töltsünk be ezen a területen is, és ennek megfelelően irányítjuk kutatás–fejlesztési befektetéseinket. Az IP-technológia fejlődése újra felkeltette az érdeklődést a fix hálózatok fejlesztése és az ebbe fektetett beruházások iránt” – mondotta végezetül Carl-Henric Svanberg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák