Connect with us

Tökéletesedő spamtechnikák

Dotkom

Tökéletesedő spamtechnikák

A Clearswift legújabb Spam Index felmérése szerint a levélszemét-küldők szeptemberben az e-mail biztonsági intézkedések kijátszására szolgáló új technikáikat tökéletesítették. Egyre többször fordul elő, hogy a spam-küldők eredeti webhelyek internetes címeit használják fel „ugródeszkának”, hogy saját oldalaikra irányítsák a felhasználókat.

A Clearswift felmérése szerint egyre több olyan kéretlen levél érkezik, amely a spam-szűrő megoldás kijátszása érdekében ismert webhelyeknek tűnő linkeken keresztül irányítja a felhasználókat a spam-küldők oldalaira. A gyanútlan címzett, ha rákattint a levélben található linkre – például a www.yahoo.com-ra , akkor nem a címben szereplő oldal nyílik meg a böngészőben, hanem a levélszemét-küldő saját webhelye. A leggyakrabban „ugródeszkának” használt oldalak a Yahoo! és a Geocites, mivel ezek a webhelyek nem szerepelnek a spam-szűrő adatbázisok tiltólistáin.

„Sokaknak úgy tűnhet, hogy még mindig a régi reklámokat kapjuk a kéretlen levelekben, a spam-küldők azonban újabb és egyre hatékonyabb trükköket vetnek be, hogy meghódítsák levelezőrendszereinket” mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója. „Nagyon fontos ezért is, hogy IT-biztonsági megoldásainkat folyamatosan frissítsük, különös tekintettel az e-mail biztonsági eszközökre, mivel ezekkel nem csak a levélszemetet tarthatjuk távol, de más internetes fenyegetéstől is megóvhatjuk számítógépünket.”

A felhasználók aktuális események iránti érdeklődését kihasználva a levélszemét-küldők újabban „országos felmérésnek” látszó levelekkel tévesztik meg a címzetteket. A levelek olyan közérdeklődésre számot tartó kérdésekkel foglalkoznak, mint például „Támogatja Ön az iraki háborút?” vagy „Jól végzi munkáját az elnök?”. Hogy a levelek hitelességéről meggyőzzék az olvasókat, Visa ajándékkártyákkal és notebook nyereményekkel csábítják a válaszadókat.

A Clearswift által szeptember legfurcsább spamjének választott reklámlevele ingyen pelenkát kínál az olvasóknak: „Ön melyik ingyenes pelenkát kedveli? Válasszon, és kérje az egy évre elegendő INGYEN pelenkát!”

Az online szerencsejáték népszerűségét tekintve meglepő, hogy az ilyen témájú levélszemét a teljes mennyiség 2,2 százalékáról 0,2 százalékra csökkent. Az egészségügyi témájú kéretlen levelek az elmúlt hónaphoz képest 9 százalékkal visszaesve, a levélszemét 32,5 százalékát teszik ki. A többi kategóriában csak kisebb változások történtek. A pénzügyi levélszemét 31,17 százalékról 33 százalékra növekedett, a közvetlen termékajánlatokat tartalmazó kéretlen levelek aránya pedig –kevesebb mint 5 százalékkal – 18,3 százalékra emelkedett.

A felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték. A spamActive a MAILsweeper™ Business Suite II többszintű levélszemét-védelmének egyik fontos összetevője. A naponta nyolcszor frissített spamActive összegyűjti a kéretlen levelek jellemző kifejezéseit, tárgysorait, amelyek ezután automatikusan letölthetők az ügyfelek e-mail házirendjeinek frissítéséhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő