Connect with us

technokrata

A Mytob féreg nem pihen…

Dotkom

A Mytob féreg nem pihen…

A Trend Micro egy új, már terjedő Mytob változatot fedezett fel.

Bár a WORM_MYTOB.LL támadása viszonylag ártalmatlan, David Kopp, a TrendLabs Europe vezető vírusvédelmi kutatója elővigyázatosságra szólítja fel a felhasználókat. „Amint azt láthattuk a korábbi rosszindulatú kódok: például a ZOTOB, RBOT és más gyorsan terjedő féregcsaládok esetében a MYTOB.LL további támadásokat készíthet elő. A MYTOB.LL csökkenti a rendszerleíró adatbázisban az Internet Explorer biztonsági vagy megbízható webhelyekhez tartozó beállításait, így a számítógépet sebezhetőbbé teszi a jövőbeli támadásokkal szemben.” – mondta Kopp. A MYTOB.LL minden egyes fertőzése tovább erősíti a MYTOB család által használt hatalmas bothálózatot. – tette hozzá Kopp.

Az ilyen és az ehhez hasonló támadások kivédése érdekében a Trend Micro biztonsági szakértői a következő intézkedéseket javasolják:

• Gondoskodjon arról, hogy a rendszer a legfrissebb Microsoft rendszerfrissítéseket tartalmazza!
• Gondoskodjon arról, hogy a vírusdefiníciók folyamatosan frissüljenek! A kézi frissítéssel járó többletmunka és késlekedés kiküszöbölése érdekében a legtöbb vírusvédelmi vállalat automatikus frissítést biztosít termékeihez.
• A Trend Micro ingyenes vírusvizsgálati szolgáltatása, a HouseCall, minden felhasználó számára letölthető

A Trend Micro PC-cillin felhasználói a termékbe épített Network Viruswall hálózati vírusvédelmi és Vulnerability Assessment sebezhetőségek értékelésére szolgáló modulokat is használhatják a rendszer folyamatos frissítéséhez. A Network Viruswall (NVW) minta megakadályozza a féreg terjedését a hálózaton, és ezzel a többi számítógép megfertőződését. A NVW minta által védett hálózatban biztosítható, hogy a kód bármely példánya vagy részlete már a hálózati szinten kiszűrésre kerül, még a tényleges károkozás előtt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák