Connect with us

Eltűnt a szakadék a vezetékes és a mobiltelefonálás között: Nokia E-series Avaya-ra hangolva

Dotkom

Eltűnt a szakadék a vezetékes és a mobiltelefonálás között: Nokia E-series Avaya-ra hangolva

A bejelentett új E-széria kifejezetten a mobil-vezetékes konvergencia terméke.

A Nokia új, E-series nevű mobilkészülék-családdal jelentkezik a piacon, mely világszerte 2006. első negyedévétől kapható. A három új készülék (E60, E61, E70) közös vonása, hogy azok a vállalkozások, amelyeknél az Avaya kommunikációs menedzser vezérelte konvergens hírközlő hálózat működik, ezekkel az új Nokia készülékekkel képesek lesznek összeköttetést létrehozni WLAN vagy mobilhálózatokon keresztül.

A vezetékes-mobil konvergencia megoldások (FMC) a mobil készülékeket teljes funkcionalitást biztosító irodai telefonná alakítják át, kiterjesztik a vállalati távbeszélő funkciók elérhetőségét a mozgásban levő, mobil dolgozókra is. Független elemzők a vállalati mobilitás megoldások, és mindenekelőtt az FMC piaci potenciálját 2008-ra 7,6 milliárd dollárra becsülik.

„Úgy tűnik, hogy a telekommunikációs piacon az FMC a következő nagy ugrás. Köztudott, hogy az újonnan létesített vállalati telefonrendszerek több mint kilencven százaléka már IP alapú hangátvitelre épül, és azok is rohamléptekben állnak át az új technológiára, akik a közelmúltig nem ezzel dolgoztak. Ezeknek a rendszereknek a tudása, szolgáltatási mennyisége és minősége, különösen, ha FMC megoldásokkal egészítik ki, utolérhetetlen.
Végképp eltűnni látszik tehát a korábbi szakadék a vezetékes és a mobiltelefon között. A telekommunikációs piac két vezető vállalata, az Avaya (az IP-telefónia szegmens piacvezetője) és a Nokia (a mobiltelefonok legnagyobb gyártója) már egy ideje közösen dolgozott azon, hogy eltűnjön ez az éles, és mindenekelőtt költséges határvonal”
– nyilatkozta Gáll Tamás, az Avaya hazai leányvállalatának kereskedelmi igazgatója. Az első sikeres megoldás a Nokia 60-as sorozatán jött létre, ahol a készülékek egy új menüponton keresztül érték el a céges hálózatot.

A most bejelentett új E-széria azonban már kifejezetten a mobil-vezetékes konvergencia terméke, így minden átalakítás, vagy integrációs munka nélkül, azonnal képes csatlakozni az Avaya kommunikációs menedzser rendszerhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a dolgozóknak egyetlen hívószámuk lesz, mely bárhol is fogadják a hívást – beleértve a külföldi hálózatokat is –, azonos szolgáltatásokhoz használható. Mobilkészülékükről a dolgozók konferenciahívást kezdeményezhetnek, elérik a vállalati gyorshívó számokat, egyszerűen átkapcsolhatják a hívást egy, az irodában tartózkodó munkatársnak, stb. Használhatnak bármilyen céges szolgáltatást anélkül, hogy ehhez külön hívószámot kellene használniuk.

Ma már nem elég, hogy a telefonok (természetesen a Nokia E-series készülékek is) e-maileket küldenek és fogadnak, csatolt állományokat kezelnek, és az összes ma ismert mobilkommunikációs megoldást támogatják (például: a BlackBerry Connect, a GoodLink, a Nokia Business Center, a Seven Mobile Mail, a Seven Always-On Mail és a Visto Mobile), de a legtöbb irodai szoftverrel is együttműködnek. Szövegszerkesztő, és határidőnapló van bennük, ami természetesen akár automatikusan szinkronizálható a céges rendszerrel. A készülékek kezelik a WLAN, és más vezeték nélküli technológiákat is, ezért például a vezeték nélküli véges hálózatra is kapcsolódhatnak akár hang, akár kép vagy valamilyen szöveges állomány továbbításához. Talán nem is kell külön hangsúlyozni, hogy 3G készülékekről van szó, így a szélessávú megoldások nyújtotta előnyöket, mint például: a videó-telefonálást is alkalmazni tudják a céges hálózat viszonylatában.

„Természetesen a Nokia új készülékei a világpremierrel egyidőben Magyarországon is debütálnak majd, az Avaya Communications Manager szoftvere, illetve más IP-rendszerei pedig már most is elérhetők. Eljött az asztali GSM készülékek, és a mobil „asztali készülékek” kora, a „robbanás” pedig a jövő évben várható” – vélekedik Gáll Tamás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő