Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Canon üdvözli a World Press Photo fennállásának 50. évfordulóját

Dotkom

A Canon üdvözli a World Press Photo fennállásának 50. évfordulóját

Az idei kiállítás képei megtekinthetők a budapesti Néprajzi Múzeumban, 2005. október 14.-től november 13-áig.

A Canon köszönti a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő World Press Photo-t. A független non-profit szervezet többek között arról ismert, hogy évente megrendezi a professzionális fotóriporterek legrangosabb pályázatát. A jeles évforduló tiszteletére a Canon díszes fogadást rendezett, melyen a Canon immár több mint egy évtizedre visszanyúló vállalati szponzori együttműködését is ünnepelték. Az estélyen az idei pályázat valamennyi díjazottját vendégül látták, a kitüntetésben részesült fotósokat Mogens Jensen, a Canon Europe CCI (Canon Consumer Imaging) üzletágának igazgatója köszöntötte.

A World Press Photo és a Canon
1955 óta a World Press Photo minden évben megrendezi a fotóriporterek rangos versenyét, amelyre az adott év legfontosabb történéseiről készült felvételekkel és képriportokkal pályázhatnak a világ sajtófotósai. A felvételek 10 kategóriában versenyeznek, az alkotásokat egy független szakértőkből álló zsűri értékeli, majd hirdeti ki az egyes kategóriák győzteseit.
Ma már a World Press Photo jóval túlmutat az eredeti kezdeményezésen: nem csupán a legkiválóbb képriportok seregszemléje, hanem egyúttal olyan fórum is, amelyen a fotóriporterek a szakma kihívásait, trendjeit is megvitatják.
A Canon megtisztelőnek tartja, hogy több mint egy évtizede támogathatja a World Press Photo-t, segítheti a kiváló tehetségek pályafutását, és ezzel hozzájárulhat ahhoz, hogy a fotográfia által mindenki megismerhesse a világ történéseit, s mindazt, amit sokszor nem is láthatunk.

A jeles évforduló alkalmából a Canon képviselői gratuláltak a World Press Photo szervezőinek, és kifejezték elkötelezettségüket a szervezet támogatása iránt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés