Connect with us

technokrata

Nem kell apró, nem kell kártya, elég egy SMS

Dotkom

Nem kell apró, nem kell kártya, elég egy SMS

Vége a bosszantó aprópénzkeresésnek, a lejárt parkolójegyeknek, az üres parkoló kártyáknak, nem kell a jegykiadó automatákig sem elmenni a parkolás elindításához vagy lezárásához.

Októbertől teljes üzemben működteti a mobil parkolást a Centrum Parkoló Kft., az általa üzemeltetett zónákban, Budán az I., II., XI. és a XII. kerületben, Pesten pedig a VI., VII. és a VIII. kerület mellékutcáiban.

Szűcs Ákos, a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója elmondta: „Mindhárom mobilszolgáltató cég hálózatából lehetséges ez a fajta díjfizetés, feltöltős és előfizetéses telefonról egyaránt. A parkolás összege ugyanannyi, mint az automatából vett jegy esetében, csak az SMS díja jelent némi többletköltséget.”

A rendszer előnye hogy a telefon segítségével bárhonnan indítható vagy meghosszabbítható a parkolás, illetve bármikor, akár 15 perc múlva is leállítható. Egyetlen szerződésben több telefonszámot és rendszámot is megadhatunk, akár szorosan egymáshoz rendelve, akár feltétel nélkül. Ez utóbbi úgynevezett flottás szerződés különösen előnyös azon cégek számára, ahol a gépkocsivezetők akár naponta többször váltanak gépkocsit, itt ugyanis a megadott telefonszámok bármelyikéről indítható parkolás a megadott valamennyi járműre.

A készpénzes és a kártyás parkolási módhoz képest további előnyt jelent, hogy a mobil rendszerben nem csak előre meghatározott időtartamra váltható parkolás, lehetőség van határozatlan időtartamra is parkolást kezdeményezni.

Szerződést kötni személyesen az erre kijelölt ügyfélszolgálati irodákban lehet, a folyószámlát pedig banki átutalással, illetve a T-Mobile előfizetői SMS-ben is feltölthetik.

„Szerződéskötéskor minden megadott rendszámhoz hozzárendelünk egy egyedi azonosító számú matricát, melyet az autó szélvédőjére kell belülről felragasztani, valamint minden rendszámhoz adunk egy úgynevezett zónatérképet, mely segítséget nyújt az autósnak a zónák közötti tájékozódásban.”

A továbbiakban a matrica szolgál az adott gépjármű mobilparkolási rendszerbeli azonosítására, illetve ennek alapján ellenőrizhető a parkolása. A rendszer a zónatérképen megadott telefonszámra érkezett SMS alapján indítja, illetve zárja le a parkolást.

„Így nem kell beszélni senkivel, automatikusan elindítjuk vagy zárjuk az idő számlálását.
Több kényelmi szolgáltatással is ügyfeleink rendelkezésére állunk. Például a rendszeres egyenlegközlés vagy a parkolási idő lejárta előtti figyelmeztető SMS. Részletes tájékoztatással honlapunkon, ügyfélszolgálati irodáinkban, vagy központi telefonszámunkon állunk ügyfeleink rendelkezésére.”
– tájékoztatott a Vezérigazgató.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök