Connect with us

Nem kell apró, nem kell kártya, elég egy SMS

Dotkom

Nem kell apró, nem kell kártya, elég egy SMS

Vége a bosszantó aprópénzkeresésnek, a lejárt parkolójegyeknek, az üres parkoló kártyáknak, nem kell a jegykiadó automatákig sem elmenni a parkolás elindításához vagy lezárásához.

Októbertől teljes üzemben működteti a mobil parkolást a Centrum Parkoló Kft., az általa üzemeltetett zónákban, Budán az I., II., XI. és a XII. kerületben, Pesten pedig a VI., VII. és a VIII. kerület mellékutcáiban.

Szűcs Ákos, a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója elmondta: „Mindhárom mobilszolgáltató cég hálózatából lehetséges ez a fajta díjfizetés, feltöltős és előfizetéses telefonról egyaránt. A parkolás összege ugyanannyi, mint az automatából vett jegy esetében, csak az SMS díja jelent némi többletköltséget.”

A rendszer előnye hogy a telefon segítségével bárhonnan indítható vagy meghosszabbítható a parkolás, illetve bármikor, akár 15 perc múlva is leállítható. Egyetlen szerződésben több telefonszámot és rendszámot is megadhatunk, akár szorosan egymáshoz rendelve, akár feltétel nélkül. Ez utóbbi úgynevezett flottás szerződés különösen előnyös azon cégek számára, ahol a gépkocsivezetők akár naponta többször váltanak gépkocsit, itt ugyanis a megadott telefonszámok bármelyikéről indítható parkolás a megadott valamennyi járműre.

A készpénzes és a kártyás parkolási módhoz képest további előnyt jelent, hogy a mobil rendszerben nem csak előre meghatározott időtartamra váltható parkolás, lehetőség van határozatlan időtartamra is parkolást kezdeményezni.

Szerződést kötni személyesen az erre kijelölt ügyfélszolgálati irodákban lehet, a folyószámlát pedig banki átutalással, illetve a T-Mobile előfizetői SMS-ben is feltölthetik.

„Szerződéskötéskor minden megadott rendszámhoz hozzárendelünk egy egyedi azonosító számú matricát, melyet az autó szélvédőjére kell belülről felragasztani, valamint minden rendszámhoz adunk egy úgynevezett zónatérképet, mely segítséget nyújt az autósnak a zónák közötti tájékozódásban.”

A továbbiakban a matrica szolgál az adott gépjármű mobilparkolási rendszerbeli azonosítására, illetve ennek alapján ellenőrizhető a parkolása. A rendszer a zónatérképen megadott telefonszámra érkezett SMS alapján indítja, illetve zárja le a parkolást.

„Így nem kell beszélni senkivel, automatikusan elindítjuk vagy zárjuk az idő számlálását.
Több kényelmi szolgáltatással is ügyfeleink rendelkezésére állunk. Például a rendszeres egyenlegközlés vagy a parkolási idő lejárta előtti figyelmeztető SMS. Részletes tájékoztatással honlapunkon, ügyfélszolgálati irodáinkban, vagy központi telefonszámunkon állunk ügyfeleink rendelkezésére.”
– tájékoztatott a Vezérigazgató.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő