Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Magyar Telekom Csoport nyújthatja az EDR szolgáltatást

Dotkom

A Magyar Telekom Csoport nyújthatja az EDR szolgáltatást

A T-Mobile Magyarország és a Magyar Telekom konzorciuma rendelkezik a szükséges rádiótávközlési és vezetékes infrastruktúrával.

A Magyar Telekom bejelentette, hogy a Kormány a T-Mobile Magyarország és a Magyar Telekom konzorciumát választotta az országos EDR rendszer kiépítésére és üzemeltetésére.

Az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) egy 380-400 MHz-en működő, országos professzionális mobil rádióhálózat (PMR), amelyet a készenléti szervek használnak Magyarországon, így elsősorban a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat. A modern és biztonságos EDR a jelenleg használt analóg URH technológiát váltja fel.

A T-Mobile Magyarország és a Magyar Telekom konzorciuma többek között azért tudott kedvező ajánlatot adni az EDR kiépítésére, mert rendelkezik az ehhez szükséges rádiótávközlési és vezetékes infrastruktúrával. Az ajánlatban a TETRA technológia, a készenléti rádióhírközlés egyik világszabványának használata szerepelt, amelyet az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (ETSI) a digitális professzionális mobilrádió hivatalos európai szabványaként határozott meg és fogadott el.

Az EDR kiépítésére a tervek szerint 2006-ban kerül sor. A kormányzat 2007-től kezdődően 2015-ig egységesen évi 9,3 milliárd forint szolgáltatási díjat fizet majd. A szerződés pontos feltételeiben a konzorcium és a Miniszterelnöki Hivatal fog megállapodni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés