Connect with us

technokrata

A Magyar Telekom Csoport nyújthatja az EDR szolgáltatást

Dotkom

A Magyar Telekom Csoport nyújthatja az EDR szolgáltatást

A T-Mobile Magyarország és a Magyar Telekom konzorciuma rendelkezik a szükséges rádiótávközlési és vezetékes infrastruktúrával.

A Magyar Telekom bejelentette, hogy a Kormány a T-Mobile Magyarország és a Magyar Telekom konzorciumát választotta az országos EDR rendszer kiépítésére és üzemeltetésére.

Az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) egy 380-400 MHz-en működő, országos professzionális mobil rádióhálózat (PMR), amelyet a készenléti szervek használnak Magyarországon, így elsősorban a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat. A modern és biztonságos EDR a jelenleg használt analóg URH technológiát váltja fel.

A T-Mobile Magyarország és a Magyar Telekom konzorciuma többek között azért tudott kedvező ajánlatot adni az EDR kiépítésére, mert rendelkezik az ehhez szükséges rádiótávközlési és vezetékes infrastruktúrával. Az ajánlatban a TETRA technológia, a készenléti rádióhírközlés egyik világszabványának használata szerepelt, amelyet az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (ETSI) a digitális professzionális mobilrádió hivatalos európai szabványaként határozott meg és fogadott el.

Az EDR kiépítésére a tervek szerint 2006-ban kerül sor. A kormányzat 2007-től kezdődően 2015-ig egységesen évi 9,3 milliárd forint szolgáltatási díjat fizet majd. A szerződés pontos feltételeiben a konzorcium és a Miniszterelnöki Hivatal fog megállapodni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom