Connect with us

Hirdetés

technokrata

VirusBuster: új vírusvédelmi technológia

Dotkom

VirusBuster: új vírusvédelmi technológia

Az átfogó vírus- és spam védelmi megoldásokat fejlesztő VirusBuster Kft. és az RPD technológia megalkotója, az izraeli Commtouch együttműködéseként a VirusBuster levelezésvédelmi termékeinek most megjelent verziói már tartalmazzák a Zero-Hour Virus Outbreak Protection károkozó felismerő technológiát.

A VirusBuster a – világon is egyedülálló – technológiát a MailShield for SMTP és VirusBuster for Mail Servers termékekben, illetve ezek Extended Spam Protection (ESP) kiadásaiban vezette be a hazai piacra. Az adatbázis-független, RPD (Recurrent Pattern Detection – Ismétlődő minták felismerése) technológiát alkalmazó Zero-Hour Virus Outbreak Protection már a vírustámadások első perceiben, a hagyományos vírusvédelmi technológiák által nyújtott védelem előtt akár 5-11 órával blokkolja a károkozókat és megvédi a felhasználót a további veszélyektől. A Zero-Hour technológia ma a levelezésben terjedő károkozók ellen az egyik leghatékonyabb védelmet biztosítja anélkül, hogy kliens oldalon frissítéseket kellene végrehajtani, azonban nem helyettesíti a vírusadatbázis alapú szűrést, a két megoldás együtt vezet sikerre.

„A Commtouch Zero-Hour technológia integrációjával felhasználóink növekvő biztonsági igényeit szeretnénk kielégíteni. A közös munka eredményeképpen felismertük, hogy az RPD technológiában komoly lehetőségek rejlenek, és segítségével az éppen induló támadási hullámokra szinte azonnali választ tudunk adni. Az új technológia előnyeit felhasználóink meghatározó hányada élvezheti, hiszen azt csaknem a teljes levelezésvédelmi termékportfoliónkba integráltuk.” – mondta Gyurik Csaba, a VirusBuster szolgáltatási osztályvezetője.

A VirusBuster hat hónapig tesztelte a megoldást Internet-szolgáltatói környezetben, mielőtt annak integrálása mellett döntött. A Zero-Hour a levelezésben terjedő károkozók több mint 95%-át ismerte fel, a téves riasztások aránya azonban csupán 0,00029% volt. „A technológia integrálásával átlagban havonta 17, hetente 4 károkozó elterjedését sikerült megakadályozni, mivel azok túlnyomó többségét már a kezdeti szakaszban detektálta.” – nyilatkozta Tüdős András a T-Online Magyarország Rt. Informatikai igazgatója.

Az IDC – független kutató cég – által kiadott tanulmányában úgy jellemezte az új technológiát, mint „a jelenleg leggyorsabb védelmi módszert az új támadások kivédésére”. A technológia segítségével gyakorlatilag megszüntethető a korai sérülékenységi szakasz, mely alatt felhasználók milliói fertőződhetnek meg. A Zero-Hour – az internet forgalmát vizsgálva – felismeri a tömeges támadásokat, így órákkal azelőtt védelmet biztosít a felhasználók számára, hogy az első adatbázis frissítések megjelennének. Emellett felgyorsítja az adatbázis kiadást, mivel az új fenyegetésekről azonnal riasztja a vírusvédelmi gyártót, nyilatkozta Komáromi Zoltán, az IDC Magyarországi Kft. ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés