Connect with us

technokrata

Synergon: hálózati rekonstrukció a Richter Gedeon Rt.-nél

Dotkom

Synergon: hálózati rekonstrukció a Richter Gedeon Rt.-nél

A modernizáció jelenlegi szakasza a jövő év elején zárul le.

A Synergon Informatika Rt. végzi a Richter Gedeon Rt. budapesti és dorogi telephelyein a LAN rekonstrukció első fázisát, mely a központi és a disztribúciós hálózati réteg megújítását célozza. Az új hálózat kiépítése során a Synergon Huawei és Cisco eszközöket egyaránt felhasznál, ily módon a Synergon az áprilisban létrejött Synergon-Huawei stratégiai együttműködés keretében immár nem csupán a telekommunikációs, hanem a vállalati szektorból is jelentős megrendelést kapott a kínai partnercég termékeire. A beruházás értéke közel százmillió forint.

A 2005 augusztusában kiírt meghívásos pályázat nyerteseként a Synergon Informatika Rt. építi ki a Richter Gedeon Rt. hálózati infrastruktúráját. A hálózati infrastruktúrán a gyógyszercég üzletkritikus alkalmazásai futnak, ezért a Richter nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a korábbi, Layer 2 szintű technológia alapján készült hálózatát és annak aktív eszközeit korszerű, biztonságos működést biztosító rendszerre cserélje.

A mai napon aláírt szerződés értelmében a Synergon építi ki a hálózatok központi, illetve disztribúciós rétegeit. A Richter informatikai szakemberei a funkcionalitás, a kapacitás és az ár szempontjait is figyelembe véve azt a Synergon megoldást választották, amelynek alapján a központi réteg Cisco, míg a disztribúciós réteg Huawei hálózati eszközöket tartalmaz majd. A gyógyszercég az új hálózatban kizárólag szabványos technológiákat fogad el. E követelménynek az elfogadott megoldás eleget tesz: a Huawei termékei tökéletesen képesek együttműködni a Cisco hálózati eszközeivel.

A modernizáció jelenlegi szakasza a jövő év elején zárul le, a helyi hálózatok harmadik, úgynevezett hozzáférési rétegének kiépítésére ezt követően, újabb pályázat keretében kerül sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp