Connect with us

Rendszerhibák a friss Windows patch-től

Dotkom

Rendszerhibák a friss Windows patch-től

A Windows-okat javító, múlt héten kiadott frissítések közül az egyikkel több felhasználónak is meggyűlt a baja.

A Microsoft minden hónap második keddjén teszi elérhetővé az új javításokat – igaz, nem mindegyik hónapra jut frissítés. Szeptemberben például kimaradt a patch-elés, talán emiatt (is) jelentetett meg az elmúlt héten több mint egy tucat foltozást a redmondi vállalat. A múlt hónapban azért „maradtak hoppon” az internetezők, mert a Microsoftnál az utolsó pillanatban rájöttek: minőségi problémák vannak azzal az egy patch-csel, amit közzé akartak tenni; ezért halasztott a szoftverfejlesztő.

Úgy tűnik, most mégis beleestek ebbe a hibába: többen is arra panaszkodtak, hogy az egyik, Windows 2000, XP és Server 2003 operációs rendszerek közös, kritikus besorolással illetett hibáját kiiktató frissítés nem lett tökéletes. Pedig az MSDTC sebezhetőség megszüntetésére irányuló foltozás feltelepítése azért különösen fontos, mert IT-biztonsággal foglalkozó szakértők szerint csak hetek, netalán csak napok kérdése, és megjelenhet egy, erre a sérülékenységre alapuló digitális féreg.

Ennek ellenére mégis bajba kerülhet az, aki feltelepíti a patch-et. A Microsoft még hétfőn igazolta vissza több felhasználójának panaszát: weboldalán beismerte, hogy a javítás nem sikerült a legjobbra – installálása után a számítógépező kizárhatja magát saját rendszeréből. Más jelenség is utalhat arra, hogy valami nincs rendben: például a Windows Firewall is megtagadhatja az indulást, blokkolhatja különböző alkalmazások telepítését vagy futtatását, kiürítheti a hálózati kapcsolatok mappát stb.

Mikor fordulhat elő, hogy problémába ütközik a felhasználó? Abban az esetben, ha az alapértelmezett hozzáférési jogokat megváltoztatják egy Windows könyvtáron. Ez egyébként csak limitált számú felhasználót érint, közölte a Microsoft, ám ennek ellenére tovább folytatják a vizsgálatot. A javítás biztonsági lyukat megszüntető része egyébként jól működik: a Microsoft szóvivője szerint a rendszerek az MS05-051-es közlemény oldalán elérhető patch installálása után védetté válnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő