Connect with us

technokrata

Az egészségesebb iskolai számítógép használatért

Dotkom

Az egészségesebb iskolai számítógép használatért

A HP Magyarország és az Egészséges Településekért Alapítvány közös pályázata a középiskolásokat szólítja meg.

Az egészségfejlesztést, az egészséges életmódra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Valamennyi oktatási intézményben szükség van a szemléletmód formálására, hiszen a diákok és tanáraik többsége tanítási időben, de azon kívül is egyre több időt tölt számítógép előtt. A rendszeres számítógép használat immár egy teljes generáció életformájává vált. A helyes testtartás, az ergonómiai szempontok – például a helyes megvilágítás lehetőségeinek figyelembe vétele – különösen fontos. Az egészséges iskolai környezet, ide értve a számítógépes munkaállomásokat is, mindannyiunk közös felelőssége és érdeke.

Az elmúlt évek során, a HP Magyarország középiskolai szerverpályázatainak köszönhetően több mint kétszázötven középfokú oktatási intézményhez került modern számítástechnikai eszköz. Idén, a HP Magyarország az Egészséges Településekért Alapítvánnyal közösen hirdette meg pályázatát, melyben arra kérik a középiskolákat, írják le, milyen egészségügyi megfontolások alapján alakították ki, illetve szeretnék kialakítani iskolájuk számítógépes tantermi környezetét. Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek bemutatják a számítógép használat egészségkárosodást okozó kockázatának minimalizálását, és amelyek kitérnek arra, hogyan kívánják a diákok egészségbarát számítógépes környezet kialakítása iránti fogékonyságát növelni.

A pályázat részleteit a HP vagy az alapítvány honlapján olvashatják el az érdeklődők.

A pályázat nyerteseit a HP Magyarország és az Egészséges Településekért Alapítvány szakértői az általuk meghatározott, egységes elbírálási szempontok alapján választják ki. A pályázat győztesei egy-egy korszerű HP szerverhez juthatnak hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák