Connect with us

technokrata

Spy Sweeper 4.5 – a legkártékonyabb kémprogramok ellen is véd

Dotkom

Spy Sweeper 4.5 – a legkártékonyabb kémprogramok ellen is véd

A Spy Sweeper legújabb változata viselkedés alapú technológiát és a legfejlettebb kémprogram eltávolító technikát alkalmaz a felhasználó teljeskörű kémprogram-védelmének megoldása érdekében.

A Webroot Software, az otthoni és a vállalati kémprogram-eltávolító szoftverek vezető gyártója, kiadta a díjnyertes szoftverének következő generációs változatát. A Spy Sweepert speciálisan úgy tervezték, hogy megvédje a felhasználókat a kémprogramok legkártékonyabb formáitól is. A 4.5-ös verzió ötvözi az ipar legfejlettebb kémprogram-eltávolító technológiáját a CRT-t (Comprehensive Removal Technology) a magas szintű blokkoló képességgel, melynek alapját az aktív pajzsok (Smart Shields) képezik.

A CRT alkalmazkodó felismerő eljárásokat és megelőző kémprogram keresést használ annak érdekében, hogy a PC-n egyetlen takarítás alkalmával is el tudja távolítani a legkárosabb kémprogramokat és visszaállítsa a gépet egy stabil, a fertőzés előtti állapotra. Hatékonyan eltávolítja a mai legtartósabb és legerősebb kémprogramokat, mint például a Commonname-t, az LOP-t, a SurfSidekicket, a VX2/Abetterinternet/Aurora-t, az Elite Keyloggert és más kifinomult kémprogramokat is, melyek alacsony szintű eszközök segítségével a felhasználó PC-jének legmélyére ássák be magukat. A CRT segítségével rendszeres takarítások alkalmával a Spy Sweeper 4.5 képes felismerni és eltávolítani e fondorlatos kémprogramokat. Ezen felül a Spy Sweeper egy rendkívül alacsony mértékű hamis riasztási mutatóval rendelkezik – kb. 1:1.000.000-hoz – biztosítva ezáltal a felhasználók számára azt, hogy ne törlődjön olyan rendszerszintű alkalmazás vagy adat, melynek hiánya a PC helyes működésére veszélyt jelentene.

Az erőteljes eltávolító képességen kívül a Spy Sweeper 4.5 új, viselkedés alapú, valósidejű pajzsokat nyújt, melyek segítségével a felhasználók számára széleskörű megelőző védelmet biztosít.

• Az ActiveX pajzs megakadályozza az önműködő letöltéseket és blokkolja az olyan kémprogramokat, melyek ActiveX vezérlőnek álcázva magukat próbálnak települni gépünkre.

• A Spy Communication pajzs megakadályozza a kémprogramok fertőzését oly módon, hogy letiltja a bejövő és kimenő kommunikációt az olyan honlapokkal, melyekről köztudott, hogy potenciális kémprogram veszélyt tartalmaznak. Ezen kívül megakadályozza, hogy egy kémprogram az eltávolítása közben újratelepítse önmagát.

• A BHO pajzs blokkolja az ún. Browser Helper Objecteket (böngésző súgójának objektumai) – ezek olyan kis alkalmazások, melyek minden egyes Internet Explorer megnyitásakor lefutnak, és képesek arra, hogy nyomon kövessék a látogatott honlapokat, valamint a felhasználó beleegyezése nélkül telepítsenek eszköztárat vagy más beépülő modult.

• Az IE Security pajzs megakadályozza, hogy bizonyos honlapok az Internet Explorer biztonsági beállításaihoz beírják saját magukat – ez kéretlen letöltésekhez, illetve a felhasználó személyes adatainak kiszivárogtatásához vezethetne.

„A CRT és a kiváló viselkedés-alapú Smart Shields példátlan ötvözése jelenti a következő evolúciós szintet a kémprogram védelem és eltávolítás technológiájában.” – mondta C. David Moll, a Webroot Software vezérigazgatója – „Ahogy a kémprogram szállítók egyre újabb technológiákat és trükköket alkalmaznak programjaik szaporítására, szükségessé válik, hogy a kémprogram elhárítók innovatív megoldásokat használjanak fel a kémprogramokkal folytatott harcban. A Webroot folyamatosan példát mutat a fejlettebb technológiák és védelem melletti elkötelezettségben.”

A felhasználói élmény gyarapításának érdekében a Webroot néhány új tulajdonsággal ruházta fel a Spy Sweeper 4.5-öt. A felhasználóknak egy letisztultabb látványban lesz részük, mivel egy központi oldalon megtekinthető az összes fontos információ, valamint bevezettünk egy kockázat értékelést, ami grafikusan mutatja be az összes kémprogram fenyegetettség szintjét.

„Amikor három évvel ezelőtt bemutattuk a Spy Sweepert, a felhasználók nagy része vagy egyáltalán nem hallott a kémprogramokról, vagy nem értette meg, hogy ezek milyen károkat okozhatnak PC-jén.” – mondta Moll – „Attól kezdve küldetésünknek tekintjük a nyilvánosság oktatását a kémprogramok hatásairól valamint azt, hogy egy olyan kémprogram elhárító szoftvert készítsünk, amely a felhasználó számára könnyen kezelhető és nem tolakodó jelleggel működik. A Spy Sweeper 4.5 még jobban reprezentálja ezen elkötelezettségünket, és a Webroot számára egy minőséget biztosít, mely a többi kémprogram eltávolító szoftver gyártó számára is mérce lehet.”

A Webroot Spy Sweepere 2002-es indulása óta több mint 8 millió felhasználóval rendelkezik, valamint a PC Magazin szerkesztői díjának háromszori, és a PC World legjobb vétel díjának elnyerésével is büszkélkedhet. A termékhez ingyenes támogatási szolgáltatás is jár, és szakértőkkel való ingyenes telefonos segítségnyújtást tartalmaz.

A Spy Sweeper hazai disztribútora a Nollex Nemzetközi Kft.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp