Connect with us

Dotkom

i2010

Prioritások az információs társadalom területén.

„Az európai információs társadalom a fejlődésért és a foglalkoztatásért – távlatok Közép- és Délkelet-Európában” címmel rendez tudományos konferenciát 2005. október 20-án és 21-én, Budapesten a Mindentudás Egyeteme (ENCOMPASS), a Magyar Tudományos Akadémia, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a T-Com.

A kétnapos, angol nyelvű nemzetközi szakmai konferencia tematikus blokkjaiban – az Európai Bizottság i2010 kezdeményezése alapján – a digitális felzárkózás és innováció technológiai, gazdasági, jogi, szabályozási, intézményi és etikai összefüggéseit vizsgálják a résztvevők. Külön blokkban tárgyalják a szélessávú Internet-használat szerepét, illetve alacsony penetrációjának okait.

A konferenciát Dr. Kroó Norbert professzor, a Magyar Tudományos Akadémia természettudományi alelnöke és Dr. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára nyitják meg.

A konferenciára érkező neves nemzetközi tudósok és szakemberek elemzik a jelenlegi és jövőbeni tendenciákat a média és a hírközlési szolgáltatások fogyasztása terén, megvizsgálják az infokommunikációs kutatás és ipar helyzetét a régióban. Megtudhatjuk, mekkora az információvédelem szerepe az európai információs társadalomban, illetve mit foglal magába az EU i2010-es programja.

A résztvevők megvitatják a Közép- és Kelet-Európai országokban mutatkozó digitális szakadék kérdését és azt, hogy milyen lehetséges megoldások léteznek annak leküzdésére. Részletesen foglalkoznak majd az infokommunikációs technika alkalmazásával az oktatás, a kormányzat és a közigazgatás, valamint az egészségügy területén.

Előadásokat hallgathatunk meg arról, hogy miképpen növelhető az innováció és ösztönözhető a beruházás az infokommunikációs kutatás terén, továbbá mi az egyetemi szféra és az állam szerepe ezen a kulcsterületen. Az előadók kitérnek arra is, hogy a K+F és az innováció miként menedzselhető vállalati szinten.

Izgalmas vita várható a szélessávú technológiáról és annak perspektíváiról. A résztvevők megvizsgálják a régiónkban mutatkozó szélessávú technológiai trendeket, valamint a szélessávú fejlesztés szabályzói és versenyjogi vonatkozásait.

A kétnapos rendezvényt Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója zárja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom