Connect with us

Hackerek rendőrkézen

Dotkom

Hackerek rendőrkézen

Több mint százezer PC-be hatoltak be szerte a világon a minap elfogott online bűnözők.

A holland rendőrség három személyt vett őrizetbe pár napja. A meg nem nevezett gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy ártó szándékkal megalkotott kód (trójai program) révén több mint százezer számítógép operációs rendszere felett vették át az ellenőrzést, szerte a világon. A hatóságok közlése szerint az ügy felgöngyölítése folyamatban van, így az sem kizárt, hogy további letartóztatások is várhatóak.

Egy 19 éves fiatalember a fő vádlott, két társa 22 és 27 éves. Mindhárom férfi számítógépét lefoglalták, elkoboztak jónéhány dokumentumot, elvették készpénzüket, sőt, még egy sportkocsira is rátették a kezeiket a holland rendőrök – ezek az értékek még jól jöhetnek a büntetés kiegyenlítésekor, ha rábizonyítják a vádlottakra a bűnösségüket. A felügyelők természetesen zárolták a három fiatal bankszámláját is.

Botnet trójai programmal
Idén bukkant fel először a W32.Toxbot nevű trójai program. Az év elején elszabadult digitális kártevő fő feladata az volt, hogy mihelyst bejutott egy számítógépbe, ott olyan változtatásokat eszközöljön, amiknek révén a támadó távolról irányíthassa a megfertőzött PC-t. Emellett bizalmas információkat tulajdonított el a leütött billentyűk naplózásával, állítják az ügyészségen. A vád szerint súlyosbító tényező, hogy habár az antivírus programok felismerték a digitális kártevőt, a most elkapott fiatalok folyamatosan újabb és újabb változatokat adtak ki a trójaiból, hogy kijátsszák a védelmi szoftvereket.

A nyomozók szerint a három férfi számítógépekbe való jogosulatlan behatolással, számítógépes hálózatok megsemmisítésével, adware és spyware alkalmazások telepítésével, botnet létrehozásával vádolhatók; ráadásul az ez utóbbiak nyújtotta szolgáltatások előnyeit mások számára is értékesítették. Emellett a bűnlajstromba került a bejelentkezési adatokat eltulajdonító vírusok írásának és a banki adatokkal való visszaélésnek a tétele is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek

Dotkom