Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új mobilvédelmi megoldások az F-Secure-tól

Dotkom

Új mobilvédelmi megoldások az F-Secure-tól

Az F-Secure Mobile Anti-Virus mobil eszköz védelmi szoftvere ezentúl a Microsoft Windows Mobile operációs rendszert is támogatja, a Symbian Series 80 platformot használó telefonokra pedig kifejlesztették az F-Secure Mobile Security megoldást, amely a vírusvédelmi funkciók mellett tűzfalat is tartalmaz.

„A mobil eszközök a személyi számítógépekkel összehasonlítva még mindig biztonságosnak számítanak, és azt szeretnénk, hogy ez így is maradjon, ezért már most felkészülünk a lehetséges veszélyekre” – nyilatkozta Antti Vihavainen, az F-Secure Corporation mobilbiztonsági szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Az integrált tűzfal bevezetése a következő logikus lépés a mobil eszközök tartalombiztonságában. A csupán vírusvédelemre képes megoldások ugyanis nem nyújtanak megfelelő biztonságot olyan eszközök esetében, amelyek nyilvános hálózatokhoz tudnak kapcsolódni. Ahogy notebookot sem használnánk internetezésre megfelelő tűzfal nélkül, ugyanígy nem érdemes kockáztatnunk az új generációs mobil eszközökkel, amelyek sok szempontból olyanok, mint a hordozható személyi számítógépek” – tette hozzá Antti Vihavainen.

Az F-Secure Mobile Security megoldás vírusvédelmi és tűzfal képességei biztonságossá teszik a mobil eszközök használatát. A tűzfal különösen az olyan eszközök esetében hasznos, mint például a Nokia Communicator készülékek, amelyek WLAN hálózaton vagy más nyilvános hálózaton keresztül kapcsolódnak az internethez. Az eszközökre telepített védelem számos támadási forma ellen óv – legyen az behatolási kísérlet vagy a sebezhetőségek rosszindulatú kihasználása. Az F-Secure Mobile Security jelenleg a Nokia Communicator 9500 és 9300 eszközökhöz érhető el.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus elérhető a Microsoft Windows Mobile 2003/2003SE Pocket PC Phone Edition operációs rendszerekhez is. Ilyen rendszer fut többek között a Qtek9090, MDA III, Qtek2020, Qtek S100 és MDA Compact, illetve a T-Mobile saját neve alatt forgalmazott MDA II, MDA III és MDA Compact eszközökön. A Microsoft Windows Mobile 2003/2003SE for Smartphones Edition platformokat támogató F-Secure Mobile Anti-Virus szoftver olyan eszközökhöz használható, mint a Motorola MPX220, Qtek8200, Qtek8010, Qtek8020, SDA, Qtek8100 és SDA Music, illetve a T-Mobile saját neve alatt forgalmazott MDA II, MDA III és MDA Compact. A támogatott eszközök listája folyamatosan bővül.

Az F-Secure Mobil Anti-Virus program eddig is elérhető volt a legtöbb Symbian Series 60, Symbian Series 80 és Symbian Series 90 operációs rendszert használó eszközökre, a legújabb fejlesztésekkel viszont a megoldás a Nokia N70, N90, valamint a Panasonic X700 és X800 intelligens telefonokat is támogatja.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus és F-Secure Mobile Security programok megvásárolhatók az F-Secure eStore webáruházon keresztül. A mobil eszközökre optimalizált F-Secure Mobile Portal honlapról egy ingyenes 30 napos próbaverzió is letölthető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés