Connect with us

Van-e akadálya a Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülésének?

Dotkom

Van-e akadálya a Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülésének?

A Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. tervezett egyesüléséről.

Az informatikai és hírközlési miniszter, mint a Magyar Telekom Rt.-ben lévő állami tulajdon vonatkozásában a tulajdonosi jogok gyakorlója körültekintően megvizsgálta a T-Mobile Magyarország Rt.-nek a Magyar Telekom Rt.-be történő tervezett beolvadását. Az egyesülésről szóló jogi lépésről és annak várható hatásairól az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kikérte a folyamatban érintett minisztériumok, valamint más állami szervezetek véleményét.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság álláspontja szerint az elektronikus hírközlési törvény megfelelő szabályozási és eszközrendszert biztosít a hatóság számára a hasonló piaci folyamatok kezeléséhez.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megállapította, hogy a tranzakció nem vet fel versenyjogi aggályokat, hasonlóan vélekedett a Gazdasági Versenyhivatal is. A Pénzügyminisztérium nem kifogásolta az egyesülés létrejöttét.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a fenti szervezetek állásfoglalását figyelembe véve nem látja okát a tervezett jogügylet megakadályozásának.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom