Connect with us

technokrata

Új PGP termékek

Dotkom

Új PGP termékek

A PGP Corporation bejelentette két új programcsomagjának (PGP Whole Disk Encryption for Enterprises és PGP Whole Disk Encryption for Professionals) megjelenését.

A két termékcsomag közötti különbséget a központi kezelhetőség jelenti. Az Enterprise verzió nagyobb vállalatok számára biztosít központosított menedzsment funkciókat, míg a Professionals változat olyan ügyfeleknek jelent megoldást, ahol ez nem elvárás. A PGP Whole Disk a notebookokon tárolt bizalmas adatok védelmére jelent megoldást. Az alkalmazással az egész merevlemez tartalmát titkosítani lehet, így nemcsak az adatok, hanem az alkalmazások és az operációs rendszer is biztonságban van. A modul használata leginkább a hordozható számítógépek esetén javasolt, hiszen annak elvesztése esetén sem kerül illetéktelenek kezébe a rajta tárolt bizalmas információ.

A két programcsomag továbbá tartalmazza a PGP Virtual Disk modult is, amellyel titkosított virtuális merevlemez-köteteket lehet létrehozni. Használatával a bizalmas információkat tartalmazó állományokat nem egyesével, hanem kötetenként lehet titkosítani. Sok titkosított állomány esetén ez a megoldás jóval kényelmesebb és gyorsabb, mint a fájlok egyedi titkosítása. Az új PGP ZIP funkció szintén elérhető mindkét termékcsomag megvásárlásával, így olyan titkosított és tömörített állományokat lehet létrehozni, amely a szokásos tömörítő és archiváló programoktól eltérően erős titkosító algoritmust használ az archívum védelmére. A PGP ZIP hasznos segédeszköze a biztonságos mentések készítésének.

A PGP Shredder a Windows lomtárhoz (Recycle Bin) hasonló eszköz, de az ide mozgatott állományok végérvényesen törlésre kerülnek. Miközben a Windows lomtárból visszaállíthatók az állományok, a PGP Shredderrel „tömeges” biztonsági törlést lehet végezni.

Főbb tulajdonságok
• A merevlemez teljes titkosítása
• A boot szektor és a swap fájl titkosítása
• Állományok, könyvtárak titkosítása
• Biztonsági mentések készítése
• Külső meghajtók titkosítása (pl. USB meghajtó)
• Szimmetrikus és aszimmetrikus titkosítás támogatása
• Alkalmazások és az operációs rendszer titkosítása
• Kriptográfiai token támogatása (Aladdin eToken)
• Windows 2000 és Windows XP támogatás
• A titkosítás a háttérben történik és felhasználói beavatkozást nem igényel

A PGP termékek forgalmazásával 37 ország 150 partnere áll a felhasználók rendelkezésére. Magyarországon a PiK-SYS Informatikai és Tanácsadó Kft., mint a PGP Corporation Certified Solution Partnere jogosult a PGP adattitkosító termékek forgalmazására és technikai támogatására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp