Connect with us

HP nyomtatók és többfunkciós eszközök a Sulinet Expressz keretében október végéig!

Dotkom

HP nyomtatók és többfunkciós eszközök a Sulinet Expressz keretében október végéig!

Október végéig van lehetőség kedvezményes nyomtatóvásárlásra a Sulinet Expressz program keretében – a HP továbbra is fontosnak tartja az otthoni nyomtató használat elterjedését.

A HP Magyarország sajnálattal értesült arról, hogy kormány úgy döntött, november 1-jétől nem leszek kaphatók a nyomtatók és multifunkciós eszközök a Sulinet Expressz programban. A vállalat álláspontja szerint ezek az eszközök a számítógép használatot segítik, a felhasználás kreatív módjait támogatják.

Az elmúlt nyáron a Bell Research és az Oxford Research vizsgálatokat végzett a háztartások informatikai ellátottságáról a HP megbízásából. A kutatások célja az volt, hogy a háztartások igényeinek ismeretében a vállalat a lehető legjobban szolgálja ki a speciális hazai igényeket termék, ár és szolgáltatás tekintetében.

„A kutatásokból kiderült, hogy a PC-vel rendelkező háztartások száma az összes háztartás 37-39%-a, itt még van növekedési tartalék, de várhatóan ez a szám nem emelkedik lényegesen 50% fölé, jövedelmi viszonyai miatt a magyar háztartások csaknem fele szinte esélytelen az információs társadalomban való aktív részvételben.” – állítja Dr. Czinege László vezérigazgató-helyettes, a HP Magyarország Nyomtatás és Képalkotás Üzletágának igazgatója.

Ugyanez tükröződik egyébként a mobiltelefon használati szokásokban is: a több mint 9 millió mobil előfizetést (a lakosság 90%-a) csak a háztartások mintegy 75%-a használja. A kutatások másik fontos megállapítása, hogy a közvélekedéssel ellentétben – mely a 2003. év végi, 2004 eleji nagy akciókból táplálkozik – a digitális fényképezőgép ellátottság nem különösképpen magas, mindössze 15-17%, a hasonlónak tekinthető cseh piacon több mint 10%-kal magasabb a háztartások ellátottsága.

„Fontos információ továbbá, hogy a PC-vel rendelkező háztartások 40%-ban nincs otthoni nyomtató. Ez azt jelenti, hogy az európai átlagnál jelentősen alacsonyabb az otthoni nyomtató ellátottság, ami arra utal, hogy a számítógép használat kevésbé kötődik a háztartás, illetve család mindennapi életéhez, mint például a házi feladat elkészítése, levelezés, viszont jelentősebb a játék célú hasznosítás.” – állítja Dr. Czinege László.

Az információcsere egyik legkedveltebb módja továbbra is a papír alapú kommunikáció. A legutóbbi évek technológiai fejlődésének következtében sokkal inkább profi minőségű nyomatok jöhetnek létre az otthonokban is, és nagymértékben elterjedt az otthoni fotónyomtatás. A felhasználók 33%-a rendszeresen nyomtat fotót is otthon, de csaknem 50%-uk szerint nyomtatójuk alkalmas ilyesmi feladat elvégzésére.

A Sulinet Expressz program keretében mintegy 50 százalékkal kedvezőbb áron juthatnak hozzá a vásárlók nyomtatási eszközökhöz (a vételár 50%-át visszatérítik a vásárlásból), s a programban bárki vásárolhat, akinek jövedelme nem haladja meg az éves bruttó 3,4 millió forintot.)

A HP nyomtatókat és többfunkciós eszközöket a vásárlók megtalálják szinte minden viszonteladó partnernél, valamint a HP webes áruházában, a hpshop.hu-n szinte az utolsó pillanatig van lehetőség kedvezményes termékvásárlásra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom