Connect with us

technokrata

Az Oracle bejelentette a finn Innobase megvásárlását

Dotkom

Az Oracle bejelentette a finn Innobase megvásárlását

Az Oracle erősíteni kívánja a nyílt forráskódú szoftverek támogatását.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy megvásárolta a finnországi központú Innobase OY vállalatot, az InnoDB nevű, nyílt forráskódú licenccel terjesztett tranzakciós adattárház-technológia kifejlesztőjét.

„Az Oracle régóta támogatja a nyílt forráskódú szoftvereket, mint amilyen például a Linux és az Apache” – mondta Charles Rozwat, az Oracle adatbázis- és köztesszoftver-technológiákért felelős alelnöke. „Az Innobase egy kicsi, de innovatív vállalat, amely nyílt forráskódú adatbázis-technológiával rendelkezik. Az Oracle a nyílt forráskódú szoftverek iránti elkötelezettségének jegyében továbbfejleszti az InnoDB technológiát, mint ahogy korábban is már hozzájárult egy Linuxhoz készült nyílt forráskódú fürtözött fájlrendszer kifejlesztéséhez.”

Az InnoDB nem csupán egy különálló adatbázis, hanem a MySQL adatbázis részeként érhető el. Az InnoDB és a MySQL szerződéses viszonyának megújítása a jövő évben esedékes. Az erről folyó tárgyalásokon az Oracle szeretné a korábbi kapcsolatot tovább szélesíteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp