Connect with us

technokrata

A dánoknál is lesz WCDMA 3G – Nokia alapokon

Dotkom

A dánoknál is lesz WCDMA 3G – Nokia alapokon

A dán TDC Mobile szolgáltató a Nokiát választotta WCDMA 3G rádió-hozzáférésű hálózatának szállítójául.

A Nokia és a dán TDC Mobile WCDMA 3G rádió-hozzáférésű hálózat (RAN) szállításáról szóló keretegyezményt írt alá. A Nokia továbbra is a vállalat GSM bázisállomás-alrendszer (BSS) infrastruktúrájának szállítója maradt. A TDC Mobile-lal aláírt megállapodás a Nokia első dániai WCDMA 3G szerződése, amely egyben a két vállalat kapcsolatát is szorosabbra fonja.

A megállapodás értelmében a Nokia GSM bázisállomás-alrendszert és WCDMA 3G rádió-hozzáférésű hálózati infrastruktúrát szállít. A Nokia kompetenciáját illusztrálja, hogy a vállalat a szállítások mellett szolgáltatások széles körét is biztosítja, többek között telepítést, projekt irányítást, valamint szervízelést. A szállítások 2005 októberében indulnak.

„A Nokia örömmel számol be együttműködésünk új szakaszáról, amelynek eredményeképpen a TDC Mobile 3G szolgáltatásokkal jelenhet meg a dán piacon” – mondta Peter Kühne, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. „A GSM infrastruktúra területén elért közös sikerekre támaszkodó együttműködésünknek köszönhetően a Nokia jelenléte még markánsabbá válik az európai 3G világban. A TDC Mobile minden bizonnyal azért választotta a Nokiát, mert rövid idő alatt képesek vagyunk kiépíteni a hálózatot, ugyanakkor a szolgáltatás minőségére is ügyelünk. A dán 3G szolgáltatások beindítása fontos eleme a TDC Mobile folyamatos sikerének, és a Nokia nagy örömmel szilárdítja meg ilyen módon a két vállalat együttműködését.”

A Nokia 1998 óta dolgozik együtt a TDC Mobile-lal, amelynek korábban GSM rádióhálózati berendezéseket, és GPRS rendszereket szállított.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák