Connect with us

Nokia telefonok, mostantól vírusvédelemmel

Dotkom

Nokia telefonok, mostantól vírusvédelemmel

A finn mobiltelefon-gyártó megállapodást kötött a Symantec-kel.

Újabb bizonyítékát látjuk a mobilkommunikációnak a számítógépes világba való integrálódására: az iparág egyik vezető vállalata, a Nokia a múlt héten jelentette be, hogy megállapodtak a Symantec-kel. A tervek szerint a finn cég S60-as mobiltelefonjai a jövőben a Symantec Mobile Security antivírus alkalmazással együtt kerülnek forgalomba. Ezenfelül két évre előre együttműködési szerződést írtak alá, amelytől a mobil biztonsági technológiák fejlődését várják.

Az S60-as család számos, „számítógépszerű” jellemzővel rendelkezik, például az e-mailküldés/fogadás lehetőségével vagy webböngészéssel – ezek pedig mind új támadási felületet nyitnak a mobiltelefonok használóinak információival szemben. Az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat szoftvere kifejezetten a hordozható kommunikációs eszközök védelme végett született meg – az olyan támadásokkal szemben nyújt biztonságot, amelyek a telefonokban tárolt adatok, például a kontaktlistának a megszerzésére irányulnak.

Habár egyelőre nem jelentenek igazán komoly veszélyt a telefonokra íródott vírusok, nem árt résen lenni. Antivírus szakértők szerint a digitális fenyegetéseknek ezen vállfaja még csak a következő években (a Gartner piackutató cég szerint 2008-ban) kerül felfutási szakaszba – ahogy egyre több embernek lesz smartphone a kezében, egyre nagyobb számban szaporodhatnak el az erre a platformra fejlesztett vírusok is. Támadási kísérletekről már az elmúlt hónapokban is hallhattunk, olvashattunk: a Commwarrior trójai program például kifejezetten a Nokia S60-as operációs rendszeréül szolgáló Symbianra íródott; és sikeresen szaporodott is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom