Connect with us

Integráció – konszolidáció – menedzsment

Dotkom

Integráció – konszolidáció – menedzsment

Versenyképesség javítása rövidtávon korszerű informatikai eszközpark menedzsment révén. Ez állt a középpontjában a HP legutóbbi Megoldás Akadémiájának.

Az Integráció, a konszolidáció és a menedzsment (ICM), vagyis az informatikai eszközpark, illetve flottamenedzsment szolgáltatás lényege a felhasználáson alapuló alapinformatikai szolgáltatások összessége, azaz az eszközök (notebook, asztali számítógép, nyomtató, szerver, hálózat) és üzemeltetési szolgáltatások olyan kombinációja, ahol az ügyfél a használatért fizet. Ez volt a központi üzenete a HP Magyarország harmadik Megoldás Akadémia rendezvényének.

A rendezvényt Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója és Jan Zadak, a HP európai alelnöke, regionális vezérigazgató nyitotta meg, majd ezt követően Kajtor Tamás üzletfejlesztési igazgató vázolta a HP megoldási javaslatait a költséghatékonyság kérdésére. Ezt követően két különálló szekcióban zajlottak tovább az előadások. Az IT szekcióban eszköz oldalról közelítették meg az előadók a konferencia központi kérdését, míg a gazdasági szekcióban üzleti megközelítésből vizsgálták az előadók ugyanezt.

A rendezvény fő témája a HP ICM szolgáltatás portfoliója: ez a megoldás szinte bármilyen informatikai eszközre kiterjedhet, amely munkahely vagy használat alapon működtethető (munkahely alapon: PC, notebook, számítógépes hálózat, szerverek /külön-külön és együtt is/; használat illetve per lap alapon: fax, fénymásoló, lapolvasó, nyomtató vagy ezek funkcióit egyben megvalósító többfunkciós eszközök).Az ICM szolgáltatások segítségével jelentősen csökkenthetők a működési költségek (hiszen egy homogén eszközpark könnyebben és olcsóbban üzemeltethető), miközben a beruházási-, az adminisztrációs- és az addicionális üzemeltetési költségek nem terhelik az ügyfél informatikai költségvetését (az eszközök a szolgáltató tulajdonát képezik). A HP konszolidált környezetet, funkcionálisan többet nyújtó, eszközöket, pontos elszámolást lehetővé tevő menedzsment környezetet telepít, az ügyfél olcsóbban és kisebb kockázatok mellett jut korszerű alapinformatikai környezethez.

A környezethez kapcsolódó HP szolgáltatásokat az ITIL ajánlások alapján felépített, egységes, számonkérhető szolgáltatási szintek, magas színvonalú szolgáltatások, és egy kézben tartott rendszerek jellemzik.

A teljes ICM portfolió lényege a modularitásban rejlik. A HP egyrészt biztosítja a szükséges tudást, szakértelmet és erőforrást, másrészt megkeresi az ésszerűsítési, megtakarítási lehetőségeket és biztosítja az összes szükséges szolgáltatást, amely az üzemeltetéshez kell. Mindezt egy teljes körű felméréssel téve teljessé, hiszen a szolgáltatás csak akkor lehet tökéletes, ha a szolgáltató pontosan ismeri a környezetet, az elvárásokat és a valós költségeket. Mindezek tudatában a cég szakemberei felkutatják a megtakarítási lehetőségeket (eszköz, szolgáltatás, szolgáltató konszolidáció), meghatározzák, honnan, hová, mennyi idő alatt lehetséges eljutni. Az ezen alapelvek alapján kidolgozott megállapodás keretében bocsátja a HP rendelkezésre a szükséges eszközparkot és szolgáltatásokat.

A HP a használat illetve munkahely alapú szolgáltatásai keretében a legkorszerűbb eszközparkot bocsátja a cégek rendelkezésre, miközben igény esetén a szolgáltatás kezdeti fázisában opcionálisan visszavásárolja a régi, meglevő eszközöket is. A szolgáltatás keretében a cég elvégzi az új eszközpark kialakítását, telepítését, teljes felelősséggel üzemelteti azokat rugalmasan igazodik a változásokhoz, majd az életciklus végén környezet tudatosan, az EU normáknak megfelelően megsemmisíti a használt eszközöket, gondoskodik a kellékanyagok visszagyűjtéséről és újrafeldolgozásról.

A HP hazai és nemzetközi tapasztalatai nyomán azt vallja, hogy a valós igények és költségek ismeretében az ügyfél képviselőivel közösen kell kialakítani a legjobb ár/teljesítményt nyújtó megoldást, oly módon, hogy az infrastruktúra összes komponensét vizsgálja, nem pedig csupán egy-egy komponenst ragad ki a teljes környezetből (külön a PC, monitor, vagy nyomtató, kellékanyag, stb.).

Az ICM szolgáltatás a 300+ számítógépes munkahellyel rendelkező cégek számára ajánlott, hisz az ő esetükben merül fel a kérdés, hogy megfelelő nyereséget termel-e az a döntés, hogy a szervezet akár több tucat szervert, nyomtatót (ahhoz kellékanyagokat), több száz PC-t vásároljon, meghibásodott gépeket javítson, időről időre szoftver környezetet telepítsen, frissítsen, biztonsági kockázatokat menedzseljen, s ehhez alkalmazottként tevékenykedő megbízható szakembereket foglalkoztasson, környezetvédelmi szempontokra figyeljen, vagy csak birtokolja és használja az eszközöket anélkül, hogy azok műszaki állapotával foglalkoznia kellene, és eközben még a költségei is kedvezőbbek legyenek?

Egy szervezet csak úgy tud hosszú távon versenyképes maradni és rugalmasan alkalmazkodni az igények változásához, ha működési környezete is ezt teszi. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a kiszolgáló informatikai környezet is gyorsan illeszkedik a szükségletekhez. Ennek keretében egy hosszú távú együttműködésben gondolkodó, szolgáltatás szemléletű beszerzés-politika folyamatosan méri a szolgáltató teljesítményét és elvárja tőle a hatékonyság folyamatos fokozását a szolgáltatási együttműködés teljes életciklusában. Egy menedzselt informatikai környezetben pontosan átlátható, hogy ki mit, csinál, valóban arra használja-e a reá bízott eszközt, hogy a vállalat számára értéket teremtsen. A HP megközelítése alapján a szolgáltatás keretében nagy hangsúlyt helyez a szolgáltatás mérhetőségére, a szolgáltatás és szolgáltató konszolidációra, a szoros partneri viszonyra. Íly módon az ICM szolgáltatás portfolió segítségével a valós költségek tudatosan egyensúlyba hozhatók.

A HP szolgáltatásait ITIL ajánlások alapján felépített, egységes, számonkérhető szolgáltatási szintek, magasabb színvonalú szolgáltatások, egy kézben tartott rendszerek jellemzik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom